Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Hoeveel honden worden er in Nederland gemiddeld per jaar gebruikt in hartonderzoek?

1 75 150

Jaarlijks worden er tussen de 130 en 170 honden gebruikt in hartonderzoek.

Help mee om honden uit hartonderzoek te halen!

Hoe? Doneer nu

Dieren in een laboratorium is niet van deze tijd!

Jaarlijks worden er ongeveer een half miljoen dierproeven uitgevoerd. Dit kan anders! Er worden namelijk veel nieuwe technologieën ontwikkeld die dierproeven uitstekend kunnen vervangen. Nieuwe technieken die gebaseerd zijn op menselijke cellen en niet op dieren. Dat levert veel betere testresultaten op. Een mens is nu eenmaal geen muis of cavia.

Wij werken samen met onderzoekers, bedrijven en overheid om deze veranderingen te versnellen. Mede dankzij onze donateurs investeren wij in innovatieve en duurzame onderzoeken en brengen de uitkomsten ervan onder de aandacht bij studenten, andere onderzoekers en het grote publiek. Zo komt een wereld zonder proefdieren binnen handbereik.

Doe met ons mee en investeer in een toekomst zonder proefdieren!

Proefdiervrij, dieren, hond, kat, konijn, vogel

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig

Actueel

Kort item

  Wat vind jij? Mag je een pil tegen hoofdpijn, als gevolg van te veel drinken, testen op dieren of niet? In onderstaande video, gemaakt door de Universiteit Utrecht, laten verschillende onderzoekers hun licht schijnen over dit en andere dilemma’s rondom proefdieren. Wordt ernstig lijden van een dier meer acceptabel naarmate de ziekte, waar onderzoek …

Nieuwsbericht

  Bij Proefdiervrij focussen wij ons volledig op proefdiervrije innovatie. Dit geeft ons energie omdat we hierdoor echt kunnen bijdragen aan oplossingen om dierproeven zo snel mogelijk overbodig te maken. Ook in februari zijn daar weer mooie voorbeelden van te noemen. Wetenschap optimistisch over proefdiervrije innovatie Zo deden we mee aan het debat over proefdiervrije innovatie …

Nieuwsbericht

  Onderzoeksinsituut Triskelion (voorheen onderdeel van TNO), stopt volledig met het uitvoeren van dierproeven. Het bedrijf heeft zijn vergunning om deze proeven te doen, opgezegd. Triskelion zegt de dierproeven niet langer nodig te hebben en focust volledig op proefdiervrije innovaties zoals het door hen ontwikkelende maag-darmmodel TIM. Aanleiding voor de opzegging is een aanstaande verhuizing. …

Nieuwsbericht

De CCD bestaat uit 5 personen onder voorzitterschap van Dr. Ludo Hellebrekers (midden)   ‘Mogen we dierproeven uitvoeren voor de ontwikkeling van medicijnen voor ziekten die in principe ook door een andere levensstijl kunnen worden behandeld?’ De commissie die vergunningen verleent voor dierproeven, worstelt met dit probleem en vraagt advies. Centrale Commissie Dierproeven Elke dierproef die …

Nieuwste campagne!

Haal honden uit hartonderzoek!

Een wereld die beter is voor mens én dier? Daar werken wij elke dag aan.  Bekijk al onze lopende projecten en draag bij aan een project dat bij jou past! Je kunt Eenmalig doneren aan onze stichting of donateur worden.

Bekijk alle projecten

Honden uit hartonderzoek

In de campagne 'Honden uit hartonderzoek' presenteren we drie onderzoekers die baanbrekend proefdiervrij hartonderzoek doen. Steun deze campagne, dan is de hond in hartonderzoek binnenkort verleden tijd. Dat wil jij toch ook?

https://proefdiervrij.nl

Ons team

Als directeur van Proefdiervrij zet ik me in voor een toekomst zonder proefdieren. Dat doe ik zeker niet alleen, maar samen met mijn enthousiaste team. Elk teamlid heeft daarin zijn eigen talent.

Corrina en Marianne (niet op de foto) zijn de gatekeepers van Proefdiervrij. Met veel enthousiasme staan zij de donateurs te woord. Bert en Romy storten zich elke dag op de communicatie. Zij verzorgen onze social media, nieuwsberichten en blogs op de site en het magazine. Dan hebben we Angela; teamleider communicatie en fondsenwerving die ervoor zorgt dat de communicatie goed gestroomlijnd is en zoveel mogelijk mensen gaan doneren aan ons goede doel.

Els is onze relatiemanager. Zij onderhoudt nauwe contacten met onze achterban en donateurs. En dan is daar Saskia, medewerker wetenschap en innovatie: zij legt contact met wetenschappers die met ons mee willen. Met haar colleges wil Saskia een mindshift creëren onder wetenschappers in wording om proefdiervrije methoden te stimuleren. Eddy is operationeel manager en verantwoordelijk voor de financiële administratie.  Daarnaast brengt hij de administratie, het CRM en het archief naar een hoger plan door alles te digitaliseren.

Ben jij nieuwsgierig naar ons team? Maak dan gauw kennis!

Debby Weijers
Directeur Proefdiervrij
Maak kennis