Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Welk dier vind je niet in een laboratorium?

Hond Aap Geit

Zowel honden, apen als geiten worden gebruikt als proefdier.

Dit kan anders!

Hoe? Doneer nu

Dieren in een laboratorium? Dat is niet van deze tijd!

Jaarlijks worden er ongeveer een half miljoen dierproeven uitgevoerd. Dit kan anders! Er worden namelijk veel nieuwe technologieën ontwikkeld die dierproeven uitstekend kunnen vervangen. Nieuwe technieken die gebaseerd zijn op menselijke cellen en niet op dieren. Dat levert veel betere testresultaten op. Een mens is nu eenmaal geen muis of cavia.

Wij werken samen met onderzoekers, bedrijven en overheid om deze veranderingen te versnellen. Mede dankzij onze donateurs investeren wij in innovatieve en duurzame onderzoeken en brengen de uitkomsten ervan onder de aandacht bij studenten, andere onderzoekers en het grote publiek. Zo komt een wereld zonder proefdieren binnen handbereik.

Doe met ons mee en investeer in een toekomst zonder proefdieren!

Proefdiervrij, dieren, hond, kat, konijn, vogel

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig

Actueel

Nieuwsbericht

  De eerste resultaten van het project ‘Let’s go viral’ van Katja Wolthers zijn bekend. De uitkomsten zijn werkelijk veelbelovend. Virusonderzoek met organoids blijkt namelijk veel betrouwbaarder dan proefdieronderzoek. In het kort: Let’s go Viral is proefdiervrij virusonderzoek met organoids Organoids zijn miniatuur organen, bestaand uit menselijk weefsel Organoids reageren op dezelfde wijze op virus …

Blog

Door Marjolein van Driel

Marjolein Van Driel is onderzoeker bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar doet zij onderzoek naar medicijnen tegen kanker die uitgezaaid is naar het bot. Wij vroegen Marjolein een blog te schrijven over de financiering van onderzoek. We krijgen namelijk veel de vraag waarom geld voor onderzoek nodig is. ‘Onderzoekers krijgen toch gewoon salaris?’ …

Nieuwsbericht

  Robert Passier neemt samen met zijn team deel aan de Venture Challenge 2018. Met zijn proefdiervrije start-up River Biomedics doet hij een gooi naar de overwinning. Wij sponsoren de deelname van het team Passier. In het kort: Venture Challenge helpt onderzoekers middels serie workshops naar de markt Passier doet mee met proefdiervrij model voor …

Nieuwsbericht

  In de Verenigde Staten worden steeds meer apen gebruikt voor onderzoek. De trend was tot 2014 dalend, maar de afgelopen jaren neemt het aantal proeven met apen juist weer toe. In de VS zijn in 2017 meer apen gebruikt dan ooit tevoren. in het kort: onderzoek met apen neemt, na jaren van daling, weer …

Crowdfunding

Draag bij aan een project dat bij jou past

Een wereld die beter is voor mens én dier? Met ons crowdfunding platform is dit binnen handbereik! Bezoek ons platform en draag bij aan een project dat bij jou past! Eenmalig doneren aan onze stichting of donateur worden is natuurlijk ook mogelijk.

Bekijk alle projecten
€ 1.675 Opgehaald / € 5.000 Doel
34%

Astma-onderzoek zonder proefdieren

Voor astma-onderzoek worden proefdieren ingezet. Hiervoor worden cavia’s benauwd gemaakt. Echter weet niemand waarom de cavia’s benauwd worden. Wat ons betreft zijn ze geen goede basis voor onderzoek. Lees hier alles over de aanpak van prof. Gosens.

https://proefdiervrij.nl

Ons team

Als directeur van Proefdiervrij zet ik me in voor een toekomst zonder proefdieren. Dat doe ik zeker niet alleen, maar samen met mijn enthousiaste team. Elk teamlid heeft daarin zijn eigen talent.

Corrina en Marianne zijn de gatekeepers van Proefdiervrij. Met veel enthousiasme staan zij de donateurs te woord. Bert en Romy storten zich elke dag op de communicatie. Zij verzorgen onze social media, nieuwsberichten en blogs op de site en het magazine. Dan hebben we Angela; teamleider communicatie en fondsenwerving die ervoor zorgt dat de communicatie goed gestroomlijnd is en zoveel mogelijk mensen gaan doneren aan ons goede doel.

Els is onze relatiemanager. Zij onderhoudt nauwe contacten met onze achterban en donateurs. En dan is daar Saskia, medewerker wetenschap en innovatie: zij legt contact met wetenschappers die met ons mee willen. Met haar colleges wil Saskia een mindshift creëren onder wetenschappers in wording om proefdiervrije methoden te stimuleren. Eddy is operationeel manager en verantwoordelijk voor de financiële administratie.  Daarnaast brengt hij de administratie, het CRM en het archief naar een hoger plan door alles te digitaliseren.

Ben jij nieuwsgierig naar ons team? Maak dan gauw kennis!

Debby Weijers
Directeur Proefdiervrij
Maak kennis