Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Marja zuidgeest
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Welk dier is geen proefdier?

Bij Aap Geit

Zowel bijen, apen als geiten worden gebruikt als proefdier.

Dit willen wij veranderen!

Hoe? Doneer nu

Samen brengen we de wetenschap op andere ideeën

Jaarlijks worden er meer dan een half miljoen dierproeven uitgevoerd. Maar met de snelheid waarmee technologieën zich ontwikkelen kan dit anders! Door samen te werken met onderzoekers, bedrijven en overheid zorgen we voor verandering binnen de wetenschap – verandering die beter is voor mens én dier! Mede dankzij onze donateurs investeren wij in innovatieve en duurzame onderzoeken die proefdieren vervangen en betere resultaten opleveren. Zo komt een wereld zonder proefdieren binnen handbereik. Doe met ons mee en investeer in een toekomst zonder proefdieren!

Proefdiervrij, dieren, hond, kat, konijn, vogel

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig

Actueel

Blog

Door Tamana

Ik ben Tamana Mehraban. Sinds juli 2014 ben ik werkzaam als analist bij de stichting Hubrecht Organoid Technology (HUB). Wij focussen ons op het ontwikkelen van miniatuur organen uit menselijk weefsel, zogeheten organoids. Ons unieke weefselkweeksysteem heeft ons in staat gesteld om weefsel te kunnen vermeerderen uit patiënten met verschillende ziekten, waaronder kanker. Het wordt …

Nieuwsbericht

  In 2015 startte het proefdiervrije project van prof. Hans Clevers en dr. Robert Vries. Samen met hun onderzoeksteam werken zij aan de Living Biobank. Dit is een soort bibliotheek van menselijk weefsel. Dit weefsel wordt opgeslagen in de vorm van organoids: miniatuur organen, die ook de persoonlijke eigenschappen van een persoon bevatten. De organoids …

Kort item

  Het inzetten van proefdieren als model voor de mens is afschuwelijk voor de dieren en blijkt in de praktijk ook nog eens niet het gewenste resultaat op te leveren. Dat geldt ook voor de plofmuis die ingezet wordt in onderzoek naar leverziekten. De plofmuis is een muis die vetgemest wordt, zodat hij overgewicht en …

Nieuwsbericht

  Vandaag start ons nieuwe crowdfunding project. Met dit project willen wij ervoor zorgen dat nieuw onderzoek naar leverziekten mogelijk wordt, zónder dat hiervoor proefdieren gebruikt worden. Prof. Peter Olinga en zijn onderzoeksteam ontwikkelen een model waarin ze gebruik maken van menselijk leverweefsel.  Dit model staat veel dichter bij de mens dan de plofmuizen die nu in onderzoek …

Crowdfunding

Draag bij aan een project dat bij jou past

Een wereld die beter is voor mens én dier? Met ons crowdfunding platform is dit binnen handbereik! Bezoek ons platform en draag bij aan een project dat bij jou past! Eenmalig doneren aan onze stichting of donateur worden is natuurlijk ook mogelijk.

Bekijk alle projecten
€ 4.495 Opgehaald / € 10.000 Doel
45%

Fase 1

Alzheimer-onderzoek kan zonder proefdieren!

Voor Alzheimer-onderzoek worden veel proefdieren gebruikt, maar hier brengt dr. Scheper verandering in! Zij wil een onderzoeksmodel ontwikkelen dat proefdieren kan vervangen in Alzheimer-onderzoek. Hiervoor is jouw hulp nodig. Doneer en zorg dat dit model er komt!

https://proefdiervrij.nl

Ons team

Als directeur van Proefdiervrij zet ik me met hart en ziel in voor de proefdieren. Dat doe ik niet alleen, maar samen met mijn bevlogen team. Elk teamlid heeft daarin zijn eigen talent. Corrina en Marianne zijn de gatekeepers van Proefdiervrij. Met veel enthousiasme staan zij de donateurs te woord. Paul en Els vormen het designkoppel: samen toveren zij de mooiste beelden van dieren en wetenschappers tevoorschijn. In de kamer naast mij zitten mijn angels: Angela en Angelica. Zij brengen communicatie en fondsenwerving bij elkaar. En dan is daar Debby, mijn rechterhand. Als adviseur wetenschap en innovatie legt zij contact met wetenschappers die met ons mee willen. Met haar colleges wil Debby een mindshift creëren onder wetenschappers in wording om proefdiervrije methoden te stimuleren. Eddy gaat onze financiële administratie naar een hoger plan brengen: we gaan namelijk digitaal! Hij gaat ervoor zorgen dat de administratie, het CRM systeem en het archief gedigitaliseerd worden. En last but not least Diana, onze steun en toeverlaat als het gaat om de Raad van Toezicht. Ben jij nieuwsgierig naar mijn team? Maak dan gauw kennis!

Marja Zuidgeest
Directeur Proefdiervrij
Maak kennis