Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Marja zuidgeest
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Welk dier is geen proefdier?

Bij Aap Geit

Zowel bijen, apen als geiten worden gebruikt als proefdier.

Dit willen wij veranderen!

Hoe? Doneer nu

Samen brengen we de wetenschap op andere ideeën

Jaarlijks worden er meer dan een half miljoen dierproeven uitgevoerd. Maar met de snelheid waarmee technologieën zich ontwikkelen kan dit anders! Door samen te werken met onderzoekers, bedrijven en overheid zorgen we voor verandering binnen de wetenschap – verandering die beter is voor mens én dier! Mede dankzij onze donateurs investeren wij in innovatieve en duurzame onderzoeken die proefdieren vervangen en betere resultaten opleveren. Zo komt een wereld zonder proefdieren binnen handbereik. Doe met ons mee en investeer in een toekomst zonder proefdieren!

Proefdiervrij, dieren, hond, kat, konijn, vogel

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig

Actueel

Kort item

  Om proefdiergebruik te verminderen en heldere uitspraken te kunnen doen over de gezondheidsrisico’s van giftige stoffen is een herziening nodig. De manier waarop we nu beoordelen of stoffen in ons voedsel of in het milieu gevaar opleveren moet anders. Prof. Peter Boogaard hield  zijn inaugurele rede (openbare redevoering waarmee een nieuw benoemde hoogleraar zijn …

Blog

Door Jan van der Valk

  Ik ben Jan van der Valk en verantwoordelijk voor het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences, oftewel het alternatieven voor dierproeven centrum van de Universiteit Utrecht. Hoewel de term “alternatieven voor dierproeven” nog steeds wordt gebruikt, hebben veel mensen een verschillend idee bij wat die alternatieven dan inhouden. Wij spreken daarom bij voorkeur over de 3V-methoden: …

Kort item

  Aisha Halidu startte eerder dit jaar een petitie tegen het gebruik van proefdieren binnen onderzoek naar autisme.  De petitie is inmiddels afgerond en Aisha heeft de resultaten persoonlijk bij het RadboudUMC ingeleverd. Daar kreeg ze een uitgebreide rondleiding in het proefdierenlaboratorium. Naar aanleiding van deze rondleiding, concludeert ze dat ze het, ondanks dat de dieren …

Nieuwsbericht

  Zondag 8 oktober was Proefdiervrij aanwezig tijdens het Weekend van de Wetenschap 2017. We stonden met een stand bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht om iedereen alles te vertellen over het dierdonorcodicil. Wat is het dierdonorcodicil? Via het dierdonorcodicil kan je jouw overleden huisdier doneren aan de wetenschap. Jaarlijks worden in …

Crowdfunding

Draag bij aan een project dat bij jou past

Een wereld die beter is voor mens én dier? Met ons crowdfunding platform is dit binnen handbereik! Bezoek ons platform en draag bij aan een project dat bij jou past! Eenmalig doneren aan onze stichting of donateur worden is natuurlijk ook mogelijk.

Bekijk alle projecten
€ 983 Opgehaald / € 5.400 Doel
18%

Fase 1

Onderzoek naar haarvaatjes kan zonder proefdieren

Voor een goede werkende bloedsomloop moeten onze haarvaatjes gezond zijn. Als deze vaatjes beschadigd raken kunnen we ziek worden. Dit willen we tegengaan met medicijnen, maar voor het testen van 1 stof zijn 5.000 proefdieren nodig. Dit kan anders!

https://proefdiervrij.nl

Ons team

Als directeur van Proefdiervrij zet ik me met hart en ziel in voor de proefdieren. Dat doe ik niet alleen, maar samen met mijn bevlogen team. Elk teamlid heeft daarin zijn eigen talent. Corrina en Marianne zijn de gatekeepers van Proefdiervrij. Met veel enthousiasme staan zij de donateurs te woord. Paul en Els vormen het designkoppel: samen toveren zij de mooiste beelden van dieren en wetenschappers tevoorschijn. In de kamer naast mij zitten mijn angels: Angela en Angelica. Zij brengen communicatie en fondsenwerving bij elkaar. En dan is daar Debby, mijn rechterhand. Als adviseur wetenschap en innovatie legt zij contact met wetenschappers die met ons mee willen. Met haar colleges wil Debby een mindshift creëren onder wetenschappers in wording om proefdiervrije methoden te stimuleren. Eddy gaat onze financiële administratie naar een hoger plan brengen: we gaan namelijk digitaal! Hij gaat ervoor zorgen dat de administratie, het CRM systeem en het archief gedigitaliseerd worden. En last but not least Diana, onze steun en toeverlaat als het gaat om de Raad van Toezicht. Ben jij nieuwsgierig naar mijn team? Maak dan gauw kennis!

Marja Zuidgeest
Directeur Proefdiervrij
Maak kennis