Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Welk dier is geen proefdier?

Bij Aap Geit

Zowel bijen, apen als geiten worden gebruikt als proefdier.

Dit willen wij veranderen!

Hoe? Doneer nu

Samen brengen we de wetenschap op andere ideeën

Jaarlijks worden er meer dan een half miljoen dierproeven uitgevoerd. Maar met de snelheid waarmee technologieën zich ontwikkelen kan dit anders! Door samen te werken met onderzoekers, bedrijven en overheid zorgen we voor verandering binnen de wetenschap – verandering die beter is voor mens én dier! Mede dankzij onze donateurs investeren wij in innovatieve en duurzame onderzoeken die proefdieren vervangen en betere resultaten opleveren. Zo komt een wereld zonder proefdieren binnen handbereik. Doe met ons mee en investeer in een toekomst zonder proefdieren!

Proefdiervrij, dieren, hond, kat, konijn, vogel

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig

Actueel

Kort item

Deze maand vindt de incasso een week eerder plaats dan jullie van ons gewend zijn. Dit heeft te maken met de vakantieperiode en dat wij de kosten zo laag mogelijk willen houden. Wij vinden het belangrijk dat jullie donaties goed wordt besteed namelijk aan de proefdieren. Wij hopen op jullie begrip. Mochten hier vragen of …

Blog

Door Toine Nagel

Deze blog is geschreven door Toine Nagel. Toine is marketing director bij LifeTec Group, een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven en ontwikkelaar van proefdiervrije, biomedische technologieën. Hieronder lees je meer over Toine, over ‘zijn’ bedrijf en vooral over zijn ideeën over dierproeven en proefdiervrije innovatie. Daad bij het woord Vergrijzing, welvaartsziekten, zorgkosten. Dat zijn …

Nieuwsbericht

Vorig jaar startte Proefdiervrij een project over hiv/aids, met als doel om proefdiervrije innovatie onderdeel te maken van het Internationale Aids Conferentie 2018 in Amsterdam. Dankzij de steun van donateurs heeft Proefdiervrij een verkennend onderzoek kunnen laten uitvoeren, waarvan we de resultaten wilden presenteren op het wetenschappelijke gedeelte van de Aids Conferentie. Helaas is gebleken …

Blog

Door Lisa Penningnieuwland

Hoi! Mijn naam is Lisa Penningnieuwland en je leest nu mijn allereerste blog voor Proefdiervrij. Ik ben mij sinds kort wat meer in hen gaan verdiepen door mijn zus: Romy. Zij werkt hier nu 3 maanden en is verantwoordelijk voor de social media. Door haar kwam ik erachter dat er nog best veel dierproeven in …

Crowdfunding

Draag bij aan een project dat bij jou past

Een wereld die beter is voor mens én dier? Met ons crowdfunding platform is dit binnen handbereik! Bezoek ons platform en draag bij aan een project dat bij jou past! Eenmalig doneren aan onze stichting of donateur worden is natuurlijk ook mogelijk.

Bekijk alle projecten
€ 430 Opgehaald / € 5.000 Doel
9%

Astma-onderzoek zonder proefdieren

Voor astma-onderzoek worden proefdieren ingezet. Hiervoor worden cavia’s benauwd gemaakt. Echter weet niemand waarom de cavia’s benauwd worden. Wat ons betreft zijn ze geen goede basis voor onderzoek. Lees hier alles over de aanpak van prof. Gosens.

€ 933 Opgehaald / € 6.500 Doel
14%

Proefdiervrij model in strijd tegen slokdarmkanker

Ratten eten andere dingen dan mensen, daarom is hun spijsvertering anders. Om humaan slokdarm-onderzoek op ratten te kunnen doen, worden de dieren geopereerd. Veel ratten overleven deze operatie niet. Prof. Peppelenbosch bewijst dat het anders kan!

https://proefdiervrij.nl

Ons team

Als directeur van Proefdiervrij zet ik me in voor een toekomst zonder proefdieren. Dat doe ik zeker niet alleen, maar samen met mijn enthousiaste team. Elk teamlid heeft daarin zijn eigen talent. Corrina en Marianne zijn de gatekeepers van Proefdiervrij. Met veel enthousiasme staan zij de donateurs te woord. Paul en Romy storten zich elke dag op de communicatie. Zij verzorgen onze social media, nieuwsberichten en blogs op de site en het magazine. Dan hebben we Angela; teamleider communicatie en fondsenwerving die ervoor zorgt dat de communicatie goed gestroomlijnd is en zoveel mogelijk mensen gaan doneren aan ons goede doel. Els is onze relatiemanager; zij onderhoudt nauwe contacten met onze achterban en donateurs. En dan is daar Saskia, medewerker wetenschap en innovatie: zij legt contact met wetenschappers die met ons mee willen. Met haar colleges wil Saskia een mindshift creëren onder wetenschappers in wording om proefdiervrije methoden te stimuleren. Eddy gaat samen met Frank onze financiële administratie naar een hoger plan brengen. Zij gaan ervoor zorgen dat de administratie, het CRM systeem en het archief gedigitaliseerd worden. Ben jij nieuwsgierig naar ons team? Maak dan gauw kennis!

Debby Weijers
Directeur Proefdiervrij
Maak kennis