Vandaag is het dierendag. De dag dat we ons huisdier eens extra verwennen. Met een lange wandeling of een extra knuffel. Gewoon om te vieren dat we zoveel liefde krijgen van onze hond of kat. Elke dag weer. Helaas is het niet voor ieder dier en feestje. Ook daar vragen we aandacht voor.

Hier op kantoor zorgen we vandaag ook extra goed voor onze kantoorhond Semsi, onze Chief Happiness Officer. Ze is twee dagen per week bij ons en die dagen zorgt ze altijd voor een vrolijke noot en extra gezelligheid. Vandaag spelen we nog wat langer en aaien haar wat vaker.

#nietvooriederdierendag

We hebben jullie opgeroepen om jullie dierenliefde met ons te delen voor dierendag. En dat hebben jullie gedaan! We hebben vele leuke en hartverwarmende foto en video’s mogen ontvangen en daarvan hebben we een mooie compilatie gemaakt. Bedankt voor alle inzendingen! De huisdieren in Nederland hebben het goed. Dat is wel duidelijk.

 

 

Dierendag niet voor ieder dier een feestje

Maar helaas geldt dat niet voor ieder dier. In Nederland zitten duizenden dieren opgesloten in een laboratorium. Jaarlijks worden er ongeveer 500.000 dierproeven gedaan. En daar hebben die dieren echt niet om gevraagd. Dierendag is voor hen echt geen feestje. En daar vragen we met deze video ook aandacht voor. De verschillen tussen huisdieren en proefdieren zijn wel erg groot.

Proefdiervrije innovaties

Wij zetten ons elke dag in om ervoor te zorgen dat proefdieren niet meer nodig zijn. En dat kan. Er wordt grote vooruitgang geboekt met dierproefvrije innovaties en de ontwikkelingen op dat vlak gaan heel hard. Organs-op-chips, in vitro-modellen, organoids, computermodellen en zelfs pure wiskunde kunnen allemaal dierproeven vervangen.

Alle dieren hebben recht op een liefdevol leven. Recht op een leven zoals wij onze huisdieren geven met dierendag. Laten we ons samen hard maken voor proefdiervrije innovaties. Zodat dierendag voor ieder dier een feestje wordt.