Nog maar een week te gaan en dan is het zover: dan loop ik samen met mijn collega Debby de Nijmeegse Vierdaagse! Dit is de eerste keer dat ik aan de Vierdaagse mee doe en ik heb er nu al zin in! Vooral omdat Debby en ik lopen voor de proefdieren, voor ons beiden een belangrijk doel.

 

Inspiratiebron

Vorig jaar liep Sonja Tepper de 100ste Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor proefdiervrij kankeronderzoek. Ze liep toen 4 x 55 km, een ongelofelijke presentatie! Voor mij is Sonja echt een inspiratiebron en toen de Nijmeegse Vierdaagse eind 2016 bij ons op kantoor ter sprake kwam, wist ik gelijk al dat ik mee wilde doen. Ook Debby wilde meedoen en al snel hadden Debby en ik besloten dat we de Vierdaagse gingen lopen om geld op te halen voor innovatief proefdiervrij onderzoek.

 

Trainen, trainen, trainen

In de afgelopen maanden hebben Debby en ik heel veel getraind. We bouwden het rustig op: eerst 10 km, daarna 20 km, verhogen naar 30 km en dan toch echt die 40 km lopen! Het vergt best wat doorzettingsvermogen en daarom ben ik zó blij dat Debby en ik samen de Vierdaagse  lopen, ook omdat we elkaar dan kunnen motiveren om door te gaan. Ook apart trainen we zoveel als we kunnen. Tijdens mijn vakantie in Praag heb ik stevig getraind.  Het mooie van Praag is dat deze stad best wat steile heuvels heeft; een goede oefening dus voor de Zevenheuvelenweg die we straks voor onze kiezen krijgen!

 

Training in beeld

Afgelopen week hebben Debby en ik na werktijd weer heerlijk getraind. Je kunt zien hoe de training verliep in onze vlog:

 

Geld ophalen voor de proefdieren

Om geld op te halen voor proefdiervrij onderzoek zijn Debby en ik een speciale sponsorpagina gestart. Ons doel is om 1500 euro op te halen. Veel van onze familie en vrienden hebben ons al gesponsord en we zijn hen dan ook ontzettend dankbaar voor hun steun. We hebben nog zo’n € 700 nodig om ons eindbedrag te bereiken. Geef jij ons het steuntje in de rug richting de gladiolen? Alvast bedankt!