Ayse (links), Ashley (midden) en Anniek (rechts) kregen van school de opdracht om een  mini onderneming te starten en daar een goed doel aan te koppelen. Zij kozen voor Proefdiervrij. De ondernemers maakten dertig Beauty Bags met cosmetica (proefdiervrij natuurlijk) om te verkopen. Het doel was de tasjes voor 4 januari kwijt te zijn. Dat is ze gelukt; de verkoop verliep zo goed alles binnen twee uur uitverkocht was met een winst van maar liefst € 450,00!

Als dat geen eerste prijs waard is! Dat vond de jury gelukkig ook. Op 11 januari mochten Ayse , Ashley en Anniek de eerste prijs in ontvangst nemen! Sinds maart 2013 mogen er voor cosmetica binnen Europa geen dierproeven meer gedaan worden. Mede dankzij de inzet van Proefdiervrij is dit Europees test- en handelsverbod er gekomen. Maar er is nog altijd veel werk te doen. Proefdiervrij stimuleert en financiert, met hulp van donateurs proefdiervrij wetenschappelijk onderzoek. Daar gaat de € 450,00 die Ayse , Ashley en Anniek opgehaald hebben ook naar toe.

Nogmaals gefeliciteerd met jullie eerste prijs en geweldig bedankt voor dit mooie bedrag, vooral namens de dieren natuurlijk!

 

Wil je meer weten over bijvoorbeeld proefdiervrij virus onderzoek?

Virusonderzoek zonder proefdieren – Let’s go viral

Uit gewoonte worden voor virusonderzoek nog veel proefdieren gebruikt. En dat terwijl het virus bij muizen veel te snel wordt afgebroken en bij apen alle dieren geïnfecteerd raken, wat bij mensen nooit gebeurt. Help dr. Katja Wolthers in de