Onze beeldmerken

Onze beeldmerken

De beeldmerken van Proefdiervrij staan model voor manieren om proefdieren te vervangen door proefdiervrij onderzoek.

De kunstrat

De pvc kunstrat is een uitstekende methode voor aankomende microchirurgen als zij bijvoorbeeld het hechten van bloedvaatjes willen oefenen. Proefdiervrij staat achter het gebruik van deze kunstratten; het spaart dierenlevens en laat studenten nadenken over het gebruik van proefdieren.

Rat

Cell-on-a-chip

Cell-on-a-chip is een techniek waarbij levende, menselijke lichaamscellen aan een computerchip worden gekoppeld. De chip meet processen en reacties in cellen bij veiligheids- of fundamenteel onderzoek. Lees meer >>
Door fondsen te werven draagt Proefdiervrij bij aan de ontwikkeling van deze nieuwe techniek.

Chip

Het maag-darmmodel

Het maag-darmmodel is een in vitro opstelling, waarmee medicijn- en voedselonderzoek worden gedaan zonder gebruik van proefdieren. Proefdiervrij voert een actieve lobby om deze techniek te promoten en verder te ontwikkelen.

PDV_MAAGDARM

 Nanotechnologie

Nanotechnologie draagt bij aan de ontwikkeling van minuscule laboratoria, zgn. labs-on-a-chip. Met deze chips worden bijvoorbeeld weer de effecten van nanodeeltjes in cosmetica gemeten. Proefdiervrij is actief betrokken bij deze innovatie en geeft voorlichting over de mogelijkheden ervan.

nano

Levensechte modellen

Levensechte modellen van dieren worden steeds vaker gebruikt in het diergeneeskundig onderwijs. Zo kunnen studenten hun behandeltechnieken perfectioneren zonder dat daarbij echte dieren nodig zijn. Proefdiervrij steunt en stimuleert het gebruik van deze modellen bij onderwijsinstellingen wereldwijd.

Hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.