Wij werden enorm verrast met een gift van maar liefst € 7.000 voor ons crowdfunding project ‘Betere bescherming ongeboren baby’s’. Hiermee hebben we ons streefbedrag voor de tweede fase van het project binnen.

In deze tweede fase van het project onderzoekt Victoria de Leeuw de invloed van stoffen op het ontwikkelende zenuwstelsel van ongeboren baby’s. In het laboratorium bootst zij als het ware zenuwcellen na. Met haar methode, gebaseerd op menselijke stamcellen, worden duizenden proefdieren vervangen én wordt het nauwkeuriger om de schadelijkheid voor de mens te voorspellen. We zijn de giftgever heel dankbaar voor dit mooie bedrag. De tweede fase kunnen we hiermee afsluiten. Op naar een toekomst waar geen dier meer proefdier hoeft te zijn, op naar fase drie!

€ 7.330
Opgehaald / € 6.200 Doel

118%

Fase 2

Proefdiervrij onderzoek; betere bescherming ongeboren baby’s

Dagelijks krijgen we heel veel stoffen binnen. Denk aan medicijnen of schoonmaakmiddelen. Maar wat is er schadelijk? En hoe zit dit als je zwanger bent? Om dit te onderzoeken worden veel proefdieren ingezet. Wij vinden dat dit anders kan.