Op wetenschapswebsite ScienceGuide staat een groot interview met dr. Cyrille Krul over proefdiervrije innovatie. In het interview maak je kennis met deze voorvechtster van een proefdiervrije samenleving die met ons op verschillende manieren samenwerkt.

Cyrille Krul is onder andere lector aan de Hogeschool Utrecht en vice voorzitter van de programmacommissie Meer Kennis met Minder Dieren van ZonMW. Veel van onze projecten lopen via dit programma. Ook werken wij met haar samen in het TPI.

Transitie Proefdiervrije Innovatie (TPI)

TPI is een politiek traject waarbij verschillende belanghebbende organisaties uit maatschappij, wetenschap en overheid in concrete projecten samenwerken aan een proefdiervrije samenleving.

Ook wij zijn actief binnen verschillende projecten van TPI en dat betekent dat wij meepraten- en beslissen over de transitie naar een wereld zonder proefdieren. Meer weten? Zo gaat Transitie Proefdiervrije Innovatie (TPI) te werk.

VitalTissue

Ons komende project VitalTissue, dat start op 29 maart, doen we samen met Cyrille. In het interview licht zij alvast een tipje van de sluier op.

 

Lees het interview op ScienceGuide:

Soms moet je denken: ‘screw your peers’