Hoi, ik ben Doortje! Sinds 1 november 2019 werk ik bij Proefdiervrij als medewerker Communicatie en Fondsenwerving. Met veel plezier, want ik heb een groot hart voor dieren. Nu we bijna het nieuwe jaar ingaan én ik al ruim een maand bij deze geweldige organisatie werk, vond ik het tijd om terug te blikken op een leerzame en vooral leuke periode.

Jong geleerd, oud gedaan

Zolang als ik mij kan herinneren, ben ik stapelgek op dieren. Daarom werd ik ook vroeg geconfronteerd met het leed dat dieren wereldwijd ervaren. Ik wilde daarom hoe dan ook een bijdrage leveren aan een betere wereld.

En dat kan: door mijn liefde voor dieren te combineren met mijn passie voor schrijven! Eigenlijk kom ik vers uit de schoolbanken, want afgelopen zomer heb ik mijn bachelordiploma Communicatie behaald. Maar helemaal een groentje in het vakgebied ben ik gelukkig niet hoor, want ik heb al een kleine twee jaar parttime gewerkt bij twee dierenwelzijnsorganisaties op de communicatieafdeling.

Nu was het afgelopen zomer tijd om mijn eerste, fulltime baan te gaan zoeken… en ik stuitte vrijwel meteen op een waanzinnig leuke vacature bij Proefdiervrij. Score, laat het werk maar beginnen!

Wat voor werk is dat dan?

Maar wat doet een communicatie- en fondsenwervingsmedewerker nou precies? Nou, kort samengevat: ik ondersteun mijn collega’s Romy en Angela met de communicatie en fondsenwerving. Ik schrijf vooral veel teksten, zoals voor de website, social media, de nieuwsbrieven en de magazines. Ik reageer op alle berichtjes van onze volgers, zoek uit wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn en… ik ronsel mijn collega’s tot ietwat gênante (maar wel leuke!) kantoorfoto’s.

Foute Kersttruiendag
Het team op Foute Kersttruiendag!

Hoe ziet 2020 er voor mij uit?

Het liefst natuurlijk helemaal proefdiervrij! Maar mocht dat iets te ambitieus zijn, dan streef ik er in ieder geval naar om samen met mijn collega’s, onze inspirerende wetenschappers en onze trouwe donateurs de wereld een stukje leuker te maken voor mens én dier.