Vrijdag 27 mei is het zover: het symposium “Plooien en Vouwen”, dat tevens ook de donateursmiddag van Proefdiervrij is! Dit alles ter ere van het gezamenlijk onderzoek van Stichting Proefdiervrij, Universiteit Utrecht en het RIVM over de bescherming van het ongeboren kind tegen mogelijk schadelijke stoffen. Tijdens het symposium op 27 mei staan twee onderwerpen centraal: de benadering van risico’s én het terugdringen van het aantal proefdieren.

 

Drie sprekers

Tijdens de bijeenkomst zullen drie sprekers het woord voeren:

Jan de Dood, Directeur Rabobank kop van Noord-Holland, zal een presentatie geven over risico’s in de financiële wereld. Daarbij zal aan de orde komen dat netwerken tussen personen, bedrijven en organisaties op diverse niveaus een rol spelen.

 

 

Professor dr. Jacqueline Broerse is voltijd hoogleraar innovatie en communicatie in de gezondheids- en levenswetenschappen en directeur van het Athena Instituut van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij zal een overzicht geven van de rol van netwerken in de wetenschapscommunicatie.

 

 

Professor Aldert Piersma is hoogleraar Reproductie Toxicologie aan het Instituut voor Risk Assessment. Zijn lezing gaat over de mogelijkheden om de risico’s van stoffen voor het ongeboren kind te bepalen aan de hand van humane modellen.

 

 

Inspiratie

Na deze drie lezingen is er gelegenheid om in discussie te gaan onder leiding van Pepik Henneman, transitiedeskundige bij “Meneer de Leeuw”. In de drie lezingen staat de benadering van risico’s in het bankwezen, de wetenschap en veiligheidsstudies centraal. In de financiële sector en de wetenschapscommunicatie is het niet vanzelfsprekend om na te denken over de dierproefproblematiek. Deze middag zal duidelijk worden dat deze invalshoeken niet alleen leerzaam zijn maar ook inspiratie geven om op een nieuwe manier tegen dierproeven voor veiligheidsstudies aan te kijken!

Locatie en datum

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 27 mei aanstaande vanaf 13.30 uur, in de aula van het Academiegebouw, Domplein 29 te Utrecht.