Het begin van het nieuwe jaar is natuurlijk de tijd van gelukwensen en goede voornemens. Daarom wenst het hele team van Proefdiervrij jou allereerst een gelukkig 2019. En goede voornemens? Die hebben wij natuurlijk ook. 

Campagne ‘Hond uit hartonderzoek’ is op stoom

Maar even terugkijken op de afgelopen periode is ook goed. In december hebben we onze campagne ‘Honden uit Hartonderzoek’ gelanceerd. Daarin ontwikkelen drie wetenschappelijke teams veelbelovende onderzoeksmethoden naar hartziekten en hartmedicijnen die dierproeven in de toekomst overbodig maken.

En de campagne loopt goed. Wij zijn ontzettend blij dat veel mensen dit project willen steunen. Door de uitkomsten van dit onderzoek zullen honden binnenkort niet meer nodig zijn in hartonderzoek. Maar we zijn er nog niet. Dus als je ook bijdragen aan dit mooie doel, doe het dan nog vandaag!

 

honden uit hartonderzoek

Financieren en informeren

Wij financieren niet alleen onderzoek van wetenschappers maar informeren hen ook over de mogelijkheden van proefdiervrije innovatie. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat zij hiervan op de hoogte zijn. Dat is ook één van de redenen waarom wij college geven aan aankomende wetenschappers.

Volle kracht verder in 2019

In december zijn we ook betrokken geweest bij twee informatiebijeenkomsten voor wetenschappers om onze boodschap van proefdiervrije innovatie over het voetlicht te brengen. Wij organiseerden samen met Katja Wolthers het Organoid Symposium in Amsterdam en we waren betrokken bij MKMD on tour. Beide bijeenkomsten ademden een positieve sfeer. Moderne wetenschap met organoids, computersimulaties en organ-op-chip-techniek heeft de toekomst. Dat is onze boodschap en die blijven we op volle kracht uitdragen in 2019. En dat doen we net zo lang totdat dierproeven de wereld uit zijn.

Zeker weten dat wij ons aan onze goede voornemens gaan houden? Hou ons in de gaten via onze nieuwsbrief.