Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Jij kan opzeggen wanneer je wil, proefdieren kunnen dit niet.

Dankzij jouw bijdrage aan een proefdiervrije wereld is dit wat we al hebben bereikt:

Geweldige daling, maar…  

Dankzij donateurs zoals jij is het ons gelukt om het aantal proefdieren met meer dan de helft te verminderen. Van wel 1,5 miljoen in de jaren tachtig naar ongeveer 520.000 nu. Een geweldige daling waar we met z’n allen heel trots op mogen zijn, maar het zijn er nog steeds meer dan een half miljoen te veel. We zijn er dus nog lang niet.

Dieren mogen weer au naturel

De proefdiervrije cosmeticalijst, die gedurende twintig jaar werd opgesteld door Proefdiervrij, is gelukkig overbodig geworden. Sinds 2013 is een Europees test- en handelsverbod op diergeteste cosmetica ingevoerd. Je hoeft dus niet langer na te gaan of een cosmeticaproduct proefdiervrij is. Echter alléén een verbod op diergeteste cosmetica is niet genoeg, want onze wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en medicijnen worden nog steeds getest op dieren.

Samen brengen we de wetenschap op andere ideeën

Met jouw hulp zijn er onderzoeken gefinancierd die duurzame resultaten hebben opgeleverd zonder het gebruik van proefdieren. Wij zien de samenwerking met de wetenschap als de sleutel tot succes. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met dr. Robert Vries van het Hubrecht Instituut. Zijn onderzoeksteam heeft een techniek ontwikkeld waarmee ze menselijke miniatuur organen kunnen kweken en bewaren. Hierdoor zijn we in de toekomst voor onderzoek naar ziektes van de mens niet meer afhankelijk van dieren.

Meer, minder of minder vaak doneren

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Minder of minder vaak doneren

Als je even minder te besteden hebt dan snappen we dat je minder wil doneren. Ook met een kleinere bijdrage zijn wij en de dieren je ontzettend dankbaar, want alle beetjes helpen. (Als je meer wil doneren kan dat natuurlijk ook.)

Ik wil toch opzeggen...

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Ik wil toch opzeggen…

We vinden het jammer je te zien gaan. Namens alle proefdieren en betrokken wetenschappers willen we je bedanken voor jouw bijdrage. Je donatie wordt per de eerste van de volgende maand stopgezet.