Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Donatie opzeggen

Wat jammer dat je jouw donatie wil stopzetten. Samen met jou hebben we grote stappen gezet naar een proefdiervrije wereld.

Geweldige daling, maar…  

Dankzij jouw steun hebben we de afgelopen jaren het aantal proefdieren van 1,5 miljoen verlaagd naar vijfhonderdduizend. Een geweldige afname, maar elke dierproef is er één te veel. We zijn er dus nog lang niet.

Beter voor dieren… 

Samen hebben we prachtige successen behaald die het verschil maken voor honderdduizenden proefdieren. Zo is het sinds 2003 verboden om in Europa dierproeven te verrichten op mensapen en is in 2013 een Europees test- en handelsverbod op dierproeven in cosmetica ingevoerd. Ook kunnen dierenklinieken uit heel Nederland zich sinds 2019 aanmelden bij het Dierdonorcodicil, een initiatief waarin gedoneerde overleden huisdieren proefdieren in onderwijs overbodig maken.

…en mensen! 

We maken ons niet alleen hard voor proefdieren, maar ook voor mensen. Proefdiervrije onderzoeken die op mensen gebaseerd zijn, zorgen voor betrouwbaardere en betere resultaten en medicijnen. Een prachtig voorbeeld is het project VitalTissue, waarin menselijk weefsel dat overblijft na operaties proefdieren vervangt in onderzoeken én voor betere onderzoeksresultaten zorgt.

Meer, minder of minder vaak doneren

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Machtiging wijzigen 

Wist je dat het ook mogelijk is om jouw donatie te wijzigen? Elke bijdrage, klein of groot, helpt ons proefdiervrij onderzoek te financieren. Al vanaf een paar euro per maand kun jij het verschil maken voor proefdieren én mensen.

Ik wil toch opzeggen...

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Ik wil toch opzeggen

We vinden het jammer je te zien gaan en we hopen je in de toekomst weer te mogen verwelkomen. Namens alle proefdieren en betrokken wetenschappers: heel erg bedankt voor jouw steun!