Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

37%

Afgerond:

Proefdiervrij model in strijd tegen slokdarmkanker

€ 2.383 van € 6.500 opgehaald
0 dagen over
83 funders voor dit project

Wat hebben we bereikt met Proefdiervrij model in strijd tegen slokdarmkanker?

Prof. Maikel Peppelenbosch
Prof. Maikel Peppelenbosch
Projectleider Erasmus MC

Kan je jouw model heel beknopt uitleggen?

“Van een persoon wordt een stukje huid verwijderd. Vervolgens worden cellen hieruit behandeld: met behulp van de juiste genen en toevoegingen kan je er Barret’s cellen van maken (dat is het soort cellen in de slokdarm die kunnen veranderen in kankercellen) en ervoor zorgen dat de kankercellen ontstaan die je kan gebruiken voor het onderzoek.  Met dit onderzoeksmodel kan je dus heel gericht op zoek gaan naar de beste behandeling tegen slokdarmkanker.”

De patiënten zijn heel dichtbij

“Wij zitten in de unieke situatie dat ons laboratorium direct is verbonden aan de afdeling maag- darm- leverziekten. Dat heeft het voordeel dat wij de beschikking hebben over een schat aan patiëntgegevens waar wij direct mee aan de slag kunnen. Zodra wij een betere behandelmethode ontdekken, kunnen wij onze patiënten daar in de toekomst mee helpen. Op deze manier leveren we nóg overtuigender bewijs dat dit onderzoeksmodel superieur is. En goede bewijsvoering is cruciaal; wetenschappers zijn over het algemeen heel conservatief, je moet met heel goede data aankomen wil je hen ervan overtuigen dat deze vorm van onderzoek beter is. Ik wil de patiënt kunnen helpen en dat op de beste wijze kunnen doen. Wat ik wil laten zien is dat dit onderzoeksmodel van groot belang is. Dit is voor mij een geweldige kans om dit onderzoek in de markt te zetten.”

 

Deze techniek moet door alle mede-onderzoekers worden overgenomen!

Precies. Proefdiervrij biedt ons de mogelijkheid om het bewijs te bundelen waarmee we de wetenschap kunnen overtuigen dat dit een superieur model is, omdat hier gebruik wordt gemaakt van menselijk materiaal en niet langer van de traditionele proefdieren. Op dit moment stellen we ons onderzoeksmodel bloot aan kankerverwekkende stoffen om te zien of er kankercellen ontstaan. We weten welke stoffen het risico op het ontstaan van slokdarmkanker kunnen verminderen. Als het goed is, krijgen we deze uitkomsten ook in dit model te zien. Daarmee willen we de wetenschap overtuigen van de kwaliteit van ons model én kunnen we laten zien dat onderzoek met ratten tot niets leidt.

Mensen zijn gewoon geen dieren. Voor de darmen zijn de verschillen tussen diersoorten nog extremer, maar uiteindelijk geldt dat voor alle organen en zal je zien dat onze aanpak vaker wordt gebruikt.“

Huidige onderzoeksfase

Uitkristalliseren van het model
Alle details in kaart in brengen van het kunstmatig ontwikkelen van barrett’s cellen

Funders

sonja de miranda € 15
Anoniem € 5

Waarom zou mijn emailadres verplicht zijn..Wees blij dat ik wat doneer. Vaak weerhoudt het mij ervan iets te geven door alle informatie die je moet geven..

Anoniem € 5
Anoniem € 5
Anoniem € 5
Anoniem € 15
M Giltaij € 20
Caroline Boerstra € 25
Evelien Linker € 5
Henk van Nellen € 25
Anoniem € 50

Wat een ontzettend goed project. Heel veel succes!!

m vogel € 25

hoe minder dieren opgeoffert worden des te beter

Trudy Heule € 100

Goed initiatief!

Anoniem € 25
l klaver € 200
Anoniem € 25
Lourens van t Wout € 5
Anoniem € 10
Yolanda Weldring € 50

Succes met dit belangrijke onderzoek naar slokdarmkanker, zonder daar onschuldige dieren voor te gebruiken. Hoe gruwelijk is dat!

Corrie Stolk € 5

Voor proefdiervrij model slokdarmkanker

Anoniem € 5
Anoniem € 15
Anna de Dreu € 5

Eindhoven

Anoniem € 10
Jappe Reuling € 15
g hueting € 30
adrie van minnen € 150

De wereld op zijn kop . Proeven op dieren wordt gesubsidieerd door onze overheid ( geld van U en mij ) . En proeven zonder dieren , daar moeten jullie je hand voor ophouden . Maar ik blij jullie steunen .

J van Aggelen € 8
Anoniem € 10
Joelle Zonjee € 5