Vandaag start ons nieuwe crowdfunding project. Met dit project willen we ervoor zorgen dat beter, proefdiervrij onderzoek naar de behandeling van slokdarmkanker mogelijk wordt. Om slokdarm-onderzoek op ratten te kunnen doen, moeten de ratten eerst een ingewikkelde operatie ondergaan die ze vaak niet overleven. Prof. Peppelenbosch bewijst dat het anders kan! Om zijn onderzoek te helpen zijn zijn wij dit crowdfundingproject gestart.

Proefdiervrij slokdarmkanker-model

Ratten hebben een ander voedselpatroon dan mensen. Daarom is hun spijsvertering anders. Hun slokdarm is totaal niet te vergelijken met die van de mens. Het spijsverteringskanaal van ratten levert niet alleen een belabberd onderzoeksmodel op, de resultaten zijn niet eens te vertalen naar de mens! Nog erger is dat ratten eerste ‘geschikt’ moeten worden gemaakt voor onderzoek naar slokdarmkanker. Daarvoor ondergaan de dieren een ingrijpende operatie die 80% van de ratten niet overleeft!).  Prof. Maikel Peppelenbosch bewijst dat het anders kan! Met zijn model kan gericht gezocht worden naar medicijnen om slokdarmkanker te behandelen en zelfs te voorkomen en bestaat volledig uit menselijke cellen en is helemaal proefdiervrij.

Kostbaar traject

Met dit crowdfunding project willen wij prof. Peppelenbosch in staat stellen om een groot aantal onderzoeksgegevens te verzamelen. Met deze gegevens kan hij andere onderzoekers overtuigen dat zijn model de beste manier is om onderzoek te doen naar slokdarmkanker.