Mike van de Ven is twaalf jaar oud en heeft vorige week de Nijmeegse 4daagse gelopen voor de proefdieren. Zijn sponsoractie is nu al ronduit een succes. De teller staat inmiddels ruim boven de €2000,-. En de actie loopt nog door.

Mike van de Ven liep dit jaar voor de tweede keer, samen met z’n moeder, de 4daagse. Dit jaar deed hij  mee aan de sponsorloop. Het geld dat hij ophaalt gaat naar proefdiervrij longonderzoek.

Mike is een grote dierenvriend en vindt het onnodig dat dieren lijden in dierproeven. Hij zegt er het volgende over “Ik vind het echt onnodig dat dieren lijden in proeven omdat het ook heel goed op een andere manier onderzocht kan worden”.

Geen grote problemen

mike wordt verzorgd tijdens 4daagse (sponsoractie)

Mike heeft de vierdaagse zonder al te grote problemen volbracht. Op vrijdag had hij een moeilijk moment met z’n knieën en is hij even langs de verzorging geweest. Maar met een klein tapeje was dat leed snel verholpen. En dat leed is niet te vergelijken met het leed dat Mike juist met zijn sponsoractie probeert te voorkomen.

Els had namens proefdiervrij dagelijks contact met Mike en z’n moeder: “ Door het intensieve contact had ik een klein beetje het gevoel dat ik erbij was, heel leuk! Ik heb deze kanjers regelmatig laten weten dat ik het ze niet na zou doen. Wat een prestatie!”

Felicitaties bij de finish

janneke vangt Mike op bij de finish van de vierdaagse (sponsoractie)

Bij de finish werd Mike opgewacht door Janneke van Proefdiervrij en door onze sponsorloper van vorig jaar Sonja Tepper. Zij heeft Mike gevraagd dit jaar het stokje van haar over te nemen. Sonja was ook zeer betrokken bij de prestatie van Mike.

Mike, wij zijn supertrots op je. Echt goed gedaan!

Sponsoractie loopt nog door

Wil jij deze topper ook feliciteren en tegelijkertijd de proefdieren helpen. Dat kan! De sponsoractie staat nog open tot 23 augustus 17.00 uur.