Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Vacature / 26 augustus 2020

Vacature: Fondsenwerver

Ben jij creatief, besluitvaardig en heb je passie voor fondsenwerving?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zoeken een:

Fondsenwerver

De functie betreft tijdelijke vervanging i.v.m. zwangerschapsverlof (32 tot 40 uur per week).

Jij..

 • bent ervan overtuigd dat we in de toekomst proefdieren overbodig kunnen maken met technologische ontwikkelingen
 • en kan niet wachten om mee te helpen deze toekomstdroom een realiteit te maken.

Functieomschrijving

De Fondsenwerver vervult een belangrijke rol binnen ons team. Stichting Proefdiervrij is voor haar inkomsten grotendeels afhankelijk van particuliere donaties. In deze functie is het jouw taak om bestaande activiteiten te coördineren (o.a. online, straatwerving, telemarketing en direct mail) waarbij je je laat leiden door data en cijfers. Daarnaast kom je met nieuwe en innovatieve ideeën om de inkomsten op peil te houden, nu en in de toekomst.

De focus ligt op het coördineren en analyseren van activiteiten waarbij cijfermatig werken en besluitvaardig optreden belangrijk is. In alle communicatie met een fondsenwervend doel richting publiek en achterban, vragen we jouw input. We zijn echt op zoek naar iemand die zijn/haar fondsenwervende stem laat horen.

Taken

De Fondsenwerver heeft de volgende taken:

 • Coördineert bestaande fondsenwervende activiteiten
 • Analyseert en evalueert deze fondsenwervingsactiviteiten (inclusief budget)
 • Bedenkt en realiseert acties om 1) donateurs te behouden en 2) nieuwe donateurs te werven
 • Realiseert samen met de medewerkers communicatie effectieve fondsenwervende activiteiten
 • Zorgt voor een aantoonbare groei in de inkomsten i.s.m. het team
 • Zorgt voor functioneel beheer van de relatiedatabase
 • Realiseert het technisch beheer van mailprogramma t.b.v. fondsenwervende activiteiten
 • Stelt tijdsplanningen rondom fondsenwervende activiteiten op en bewaakt ze
 • Is verantwoordelijk voor fondsenwervende activiteiten t.a.v. de website, in samenwerking met de medewerker fondsenwerving en communicatie
 • Draagt bij aan gericht op beleidsbepaling vanuit fondsenwervend oogpunt

Functie-eisen en profiel

Voor deze maatschappelijk georiënteerde functie binnen een enthousiaste stichting zijn wij op zoek naar een medewerker:

 • Met een afgeronde opleiding binnen het vakgebied marketing (en communicatie)
 • Met minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Met kennis van en ervaring met het werven van particuliere fondsen voor een goed doel
 • Met kennis van de AVG
 • Gevoel voor en interesse in data-analyse
 • Sterke vaardigheden in Excel zijn een must
 • Sterke evaluatie-skills
 • Digital-minded; dus interesse in/gevoel voor digitale tools. Denk hierbij aan tools voor e-mailmarketing en het CRM-systeem

Wij zijn op zoek naar een medewerker die in eerste instantie tijdelijk aan de slag zal gaan (32-40 uur per week): – het betreft vervanging tijdens zwangerschapsverlof. Feeling voor cijfers en sterke communicatie skills zijn een must. Bovenal zoeken we een flexibele medewerker die vanuit fondsenwervend oogpunt samenwerkt met het team op weg naar een proefdiervrije toekomst!

Ons aanbod

Wij bieden een functie voor 4 tot 5 dagen per week (32-40 uur). Startdatum: 1 december 2020.  Wij bieden een prettige werksfeer in een klein team met betrokken collega’s. Inschaling gebeurt volgens de CAO Rijksoverheid afhankelijk van kennis en werkervaring. Bovendien bieden wij een compleet pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over ons

Stichting Proefdiervrij is de grootste organisatie in Nederland die zich volledig en uitsluitend inzet voor de belangen van proefdieren en de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoeksmethode. De activiteiten van Proefdiervrij zijn gericht op een toekomst waarin proefdieren niet meer nodig zijn. Proefdiervrij werkt samen met wetenschappers, kennisinstellingen, overheid en andere belangengroepen in de maatschappij om dat voor elkaar te krijgen. Proefdiervrij investeert zelf in proefdiervrij onderzoek en motiveert anderen om hetzelfde te doen. De stichting telt momenteel zo’n 50.000 donateurs, 70.000 fans op Social Media en werkt samen met meer dan 50 wetenschappers. Ons kantoor staat in Den Haag en daar werken negen mensen.

Solliciteer nu!

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je motivatie en cv (vóór 20 september 2020) naar:

Stichting Proefdiervrij
t.a.v. Debby Weijers
Groot Hertoginnelaan 201
2517 ES Den Haag
weijers@proefdiervrij.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met Angela van Aart-Naber. Zij is bereikbaar op ma, di, do en vr tussen 9.30u en 16u (070-3117185) of vanaart-naber@proefdiervrij.nl. In verband met vakantie is Angela niet bereikbaar tussen maandag 31 augustus en vrijdag 11 september.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Ook interessant

Nieuwsbericht

In de zoektocht naar een vaccin voor het huidige coronavirus, grijpen wetenschappers snel naar het oude bekende: dierproeven. Maar het kan anders! Om te onderzoeken welk effect het coronavirus op onze longen heeft, ontwikkelen prof. dr. Pieter Hiemstra en dr. Anne van der Does (bekend van ons project: Haal benauwde dieren uit longonderzoek) een proefdiervrij …

Blog

Door Roeland Hanemaaijer

In “Drijfveren” vertellen Proefdiervrij-onderzoekers wat hen motiveert om tegen de stroming in te gaan. Dit keer is het aan Roeland Hanemeijer. Hij doet onderzoek naar leverziekten, zónder daarbij proefdieren te gebruiken. Onderzoekers als Roeland inspireren ons, en nog belangrijker; anderen. Hij bewijst dat de proefdiervrije wetenschap de toekomst heeft. Proefdieren worden overbodig, zodra er betere alternatieven …