Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Vacature / 30 augustus 2019

Vacature: medewerker communicatie en marketing

Stichting Proefdiervrij is de grootste organisatie in Nederland die zich volledig en uitsluitend inzet voor de belangen van proefdieren. De activiteiten van Proefdiervrij zijn gericht op een toekomst waarin proefdieren niet meer nodig zijn. Wij werken samen met wetenschappers, kennisinstellingen, overheid en andere belangengroepen in de maatschappij om dat voor elkaar te krijgen. Wij investeren zelf in proefdiervrij onderzoek en motiveren anderen om hetzelfde te doen. We tellen momenteel zo’n 50.000 donateurs en 70.000 fans op Social Media. Ons kantoor staat in Den Haag en daar werken negen mensen.

Voor onze activiteiten op het gebied van communicatie en fondsenwerving zoeken wij een:

medewerker communicatie & marketing

Functieomschrijving

De medewerker communicatie en marketing is een uitvoerende functie waarin je nauw samenwerkt met je collega’s in het communicatie- en fondsenwervingsteam. De focus van deze functie ligt op het schrijven van teksten voor uiteenlopende doeleinden (informerend, fondsenwervend, enthousiasmerend). Hierbij is kennis van online overtuigingstechnieken en van de trends, ontwikkelingen en wetmatigheden van online- en social media belangrijk.

Je hebt de vrijheid om in overleg en naar goed inzicht de berichtgeving vorm te geven met als duidelijke leidraad de communicatiestrategie van Stichting Proefdiervrij. De functie is in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging bij wederzijdse tevredenheid.

Taken

De taken binnen de functie ‘medewerker communicatie en marketing’ richten zich voornamelijk op het schrijven van teksten voor online communicatie. Hieronder valt o.a. het schrijven van nieuwsberichten en blogs op de website, schrijven van teksten voor de nieuwsbrief, social media en het schrijven van teksten voor het magazine. Naast het schrijven, denk je mee over optimale plaatsing van de teksten.

 • Plaatsen en bedenken van (o.a. fondsenwervende) teksten voor website en social media
 • Bijhouden van reacties op social media
 • Redactie magazine
 • E-mailmarketing: Verzorgen inhoud, planning, analyses, verzenden en technisch beheer
 • Opzetten en onderhouden van PR-activiteiten; kennis van en ervaring met PR is een pre.
 • Redigeren van on- en offline teksten
 • Ondersteuning bij communicatie-activiteiten
 • Ondersteuning bij fondsenwervende activiteiten

Functie-eisen en profiel

Voor deze maatschappelijk georiënteerde functie binnen een enthousiaste stichting zijn wij op zoek naar een medewerker:

 • Met een afgeronde opleiding en/of ervaring op het gebied van marketing & communicatie
 • Met HBO werk en denkniveau
 • Met kennis van en affiniteit met online-communicatie
 • Met uitstekende schrijfkwaliteiten, die de Nederlandse taal uitstekend beheerst
 • Die de huisstijl en tone of voice van Proefdiervrij waarborgt
 • Die ervaring heeft met en kennis van:
  • WordPress en het onderhouden en optimaliseren van websites
  • SEO technisch schrijven
  • E-mail marketing
   Bij voorkeur ook kennis van:
  • Opstellen automatische nieuwsbrieftrajecten
  • Nieuwsbrief verzendsystemen/ emailmarketingtools
  • Zakelijk posten op social media
  • Online werving en crowdfunding

Wij zijn op zoek naar een flexibele medewerker, die gestructureerd werkt en houdt van aanpakken. Een pragmatische instelling is in ons kleine team van groot belang. En niet te vergeten: intrinsieke betrokkenheid bij de doelstelling van Proefdiervrij is een must!

Wat wij bieden

Wij bieden een functie voor 5 dagen per week (40 uur). Startdatum: zo spoedig mogelijk. Proefdiervrij biedt een prettige werksfeer in een klein team met betrokken collega’s. Daarnaast biedt Proefdiervrij een salaris in schaal 7 BBRA afhankelijk van relevante kennis en werkervaring. Bovendien bieden wij een compleet pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren en informeren

Voor vragen kun je t/m 13 september op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur contact opnemen met Debby Weijers via weijers@proefdiervrij.nl of 070-3062468. Ben je geïnteresseerd, stuur dan je motivatie en cv vóór 16 september 2019 naar:

Stichting Proefdiervrij
t.a.v. Debby Weijers
Groot Hertoginnelaan 201
2517 ES Den Haag
weijers@proefdiervrij.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Ook interessant

Kort item

Voor 32-40 uur per week zijn wij op zoek naar een initiatiefrijke, gezellige social media stagiair. Jij zorgt ervoor dat duimen stoppen met scrollen op Facebook en Instagram, en daarnaast schud jij mensen (digitaal) hun hand als zij binnenkomen op onze social media-kanalen. Wij bieden jou een fijne leer- en werkomgeving waarin je fondsenwervende- en …

Blog

Door Romy Penningnieuwland

  Hoii, even voorstellen: ik ben Romy. En ik ben sinds 1 april 2018 werkzaam als social media medewerker bij Proefdiervrij. Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van mijn oude werkgever, de Consumentenbond. Daar ben ik als 21-jarige begonnen en als 30-jarige vertrokken. Voldaan, want wat een mooie en leerzame tijd was …