Lynda Smids is een enthousiast supporter van Proefdiervrij en de maakster van waaiers met afbeeldingen van scenes uit het leven van Ed de Poezenbootkat. Hij is bij haar al een paar jaar de baas in huis. Lynda is zijn nederige onderdaan. Ed is haar favoriete model die zelf bepaalt hoe de dag verloopt en dus ook hoe de waaier van Lynda eruit gaat zien.

.

Poezenwaaier

Met mijn poezenwaaier heb ik niet voor het eerst contact met Proefdiervrij. Al jaren en jaaaaaren ben ik lid van Proefdiervrij en mijn hele leven ben ik al bezig levens te redden van katten uit het asiel tot wespen uit glazen sap, van veganist te zijn en te schrijven voor het blaadje van de NVV tot m’n longen eruit schreeuwen bij een demo tegen stierenvechten, van t-shirts dragen van goede dierendoelen tot flyeren (met uitleg desgewenst) tegen het gebruik van bont en ga zo maar door.

Bundelen van krachten!

Tussendoor schilder en teken ik en rond ik mijn studie af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik exposeer mijn werk, krijg opdrachten en zit ondertussen te broeden op een plan hoe ik, met mijn schilder- en illustratiewerk, ook de dierenwereld kan redden. Totdat ik me op een mooie dag realiseer dat ik niet in mijn eentje de hele wereld kan redden. De krachten moeten gebundeld worden.

Een beetje koelte is altijd welkom

Op een andere mooie dag zoek ik in mijn favoriete goede doelen-webshops naar een mooi cadeautje en zo kom ik in de Proefdiervrij webshop terecht. ‘Aha’, weet ik, ‘dit is waar de krachtenbundeling begint!’ Er ontstaat een enthousiaste mailwisseling, welk product ga ik aanbieden? Waaiers natuurlijk, want als je niet moet uitpuffen van de hittegolf in Nederland, puf je in een ander (warm) land, of je hebt net heel hard gefietst in je niet-ademende regenjas, of je bent bij een concert waar de verwarming op zijn hoogst lijkt te staan, aldus Paul van Proefdiervrij. En dan kan je maar beter degene zijn met een waaier, dan degene die hooguit mee mag genieten!

Waaiers met Ed-De-Poezenbootkat

Het onderwerp bleek ook heel simpel te zijn: dat is mijn zeer geslaagde red-een-kat-van-De-Poezenboot-project: Ed. Hij is hier al een paar jaar huisbaas en ik ben zijn nederige onderdaan. Ed is mijn favoriete model. En als je een waaier bestelt met een scène uit het leven van Ed de Poezenbootkat, verras ik je met de scène (en de kleur van de waaier), want Ed bepaalt uiteraard hoe de dag verloopt. Het kan zijn dat je hem in actie ziet, voor het raam, naar de vogeltjes loerend, slapend op zijn kleedje (zoals op de waaier op de foto) net na het spelen met zijn vele speeltjes, of op het balkon met zijn bak kattengras en vele bloemen. We zijn er klaar voor (als Ed is uitgeslapen;))!!

Wat je mogelijk terugvindt op de waaiers is hoe ontzettend Ed van ijsjes houdt, Hoe heerlijk hij het vindt om op de legpuzzel te gaan liggen die ik aan het maken ben, of (als ik op de hometrainer zit) heel hard door het huis galoppeert of bij buikspieroefeningen over mijn hoofd springt, of hoe hij zijn muisjes (speelgoed-!!) in zijn eetbakje legt of in mijn sloffen, of hoe hij houdt van slapen onder het dekbed en bij warm weer ook, maar dan wel met zijn hoofd buitenboord……………………., het kan allemaal terugkomen op de Ed-de-Poezenbootkat-waaiers, aangezien het scenes zijn uit zijn leven.

Wil je meer van mijn werk zien, kijk dan op: www.lyndasmids.tumblr.com

Bestel een poezenwaaier en draag bij aan een proefdiervrije wereld!

Lynda maakt poezenwaaiers, prachtige decoratieve kunststukjes met scenes uit het leven van ‘haar huisbaas’, Ed de Poezenbootkat. Een verzamelitem!!

€ 24,95 Bestellen