Aids is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw wereldnieuws. Het vreselijke hiv-virus sloeg razendsnel om zich heen. Er werd veel geld vrijgemaakt om te zoeken naar de oorzaken en bestrijding van hiv en aids. En gelukkig wordt er nog steeds veel onderzoek gedaan en met succes. Anno 2017 is hiv niet meer onherroepelijk een doodvonnis. De keerzijde is dat ondanks alle financiële middelen er nog steeds geen proefdiervrij onderzoek is ontwikkeld. Wij vinden dat het tijd is voor proefdiervrij aids-onderzoek.

Teken onze petitie omdat het tijd is voor proefdiervrij aids-onderzoek.

 

Aids-onderzoek blijft noodzakelijk

Wereldwijd zijn meer dan 19 miljoen mensen besmet met het hiv-virus en helaas komen daar nog elke dag mensen bij. Goed wetenschappelijk onderzoek naar hiv en aids is daarom noodzakelijk. Met al dat onderzoek zijn er de afgelopen decennia steeds betere medicijnen ontwikkeld zodat mensen met hiv niet meer hoeven te sterven aan aids. Het huidige onderzoek richt zich meer en meer op het voorkomen van een hiv-besmetting. Er zijn veelbelovende ontwikkelingen in vaccin-onderzoek en in onderzoek naar nieuwe vormen van preventie.

Onderzoek naar nieuwe onderzoeksmethodes

Ondanks de miljoenen die in onderzoek worden gestoken is geen van de huidige onderzoeksmethodes proefdiervrij. Het is tijd om te laten zien dat het anders kan. Prof. De Cock Buning wil graag laten zien dat proefdiervrij onderzoek mogelijk is. Want bij veel onderzoeken komt onnodig veel dierenleed kijken. In laboratoria worden bijvoorbeeld apen opzettelijk besmet met hiv. Groepen besmette apen moeten na onderzoek de rest van hun leven in afzondering doorbrengen. Daar willen we wat aan doen want als maar 1% van het onderzoeksbudget wordt besteed aan proefdiervrij onderzoek scheelt dat honderden dieren een eenzaam bestaan.

En jij kunt helpen

In 2018 komt de Internationale Aidsconferentie naar Amsterdam. Zij zullen het hebben over de ontwikkelingen, vaccins, de verspreiding van hiv in de wereld maar ook over de behaalde resultaten. Het is een unieke kans om proefdiervrij onderzoek naar hiv en aids op de agenda te zetten. Proefdiervrij en prof. de Cock Buning willen onderzoeken of proefdiervrij aids-onderzoek mogelijk is en zorgen dat daar ook over gesproken wordt. Teken onze petitie en deel onze petitie met iedereen. Zet proefdiervrij aids-onderzoek op de agenda van de Internationale Aidsconferentie 2018 want proefdiervrij onderzoek bespaart honderden apen een vreselijk bestaan.