Vandaag is het Wereld Proefdierendag. Op ons initiatief komen vanmiddag tientallen onderzoekers bijeen om te praten over proefdiervrije innovatie. De snelste weg naar een proefdiervrije wereld.

In het kort:

  • Wij organiseren een netwerkbijeenkomst voor ‘proefdiervrije’ wetenschappers
  • Start publieksactie ‘Raad het plaatje’ en maak kans op een ‘huisdiergeheim’-pakket

Wereld Proefdierendag is voor ons een belangrijke dag. Een dag die wij invulling geven samen met de wetenschap. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de snelste route naar een proefdiervrije samenleving loopt via samenwerking met de wetenschap. Het bruist in de wetenschappelijke wereld van de proefdiervrije innovaties. Organs-op-chip, organoids en wiskundige modellen zijn slechts enkele voorbeelden van deze nieuwe technieken. Deze technieken hebben de toekomst en de potentie om de dierproef overbodig te maken. Wij kiezen ervoor om proefdiervrij onderzoek optimaal te ondersteunen.

Onderzoekers leren van elkaar

In deze relatief nieuwe tak van wetenschap kunnen onderzoekers heel veel van elkaar leren. Daarom hebben wij op Wereld Proefdierendag een Proefdiervrij netwerkbijeenkomst georganiseerd voor alle wetenschappers waarmee wij de afgelopen 10 jaar hebben samengewerkt. Vandaag komen zij in Utrecht bijéén om aan elkaar hun werk te presenteren, contact te leggen en ideeën uit te wisselen. Zo helpen we proefdiervrije innovatie op Wereld Proefdierendag weer een stap verder!

Volgende week doen we verslag van de bijeenkomst en vertellen we je graag wat eruit gekomen is.

Doe mee aan de actie ‘raad het plaatje’

Wereld Proefdierendag is natuurlijk ook een dag waarop we mensen willen bereiken met onze boodschap. Veel mensen zijn zich nog niet (genoeg) bewust zijn van het proefdiergebruik in Nederland. Terwijl we allemaal in aanraking komen met proefdieren. De medicijnen die we slikken zijn namelijk getest op proefdieren, evenals de toevoegingen aan ons eten en de schoonmaakspullen die we gebruiken.

Winactie Huisdiergeheimen 2 Om de bewustwording rond proefdieren te stimuleren lanceren we vandaag op Wereld Proefdierendag onze actie ’raad het plaatje’. Vier weken lang posten we elke woensdag een foto van een gedeelte van onze website op Facebook en Instagram. Aan jou de taak om de juiste pagina daarbij te zoeken. Onder alle goede inzenders worden na afloop vier aantrekkelijke ‘Huisdiergeheimen 2’-pakketten verloot.

Huisdiergeheimen 2: vanaf 5 juni in de bioscoop (trailer)

Huisdiergeheimen 2 is de nieuwe vrolijke animatiefilm van Illumination Entertainment en Universal Pictures, de makers van De Grinch, Minions en Sing. Het is het vervolg op de grote bioscoophit uit 2016 die onthulde wat onze huisdieren uitspoken als de baasjes van huis zijn. Opnieuw volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloe, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norbert en het schattige maar gestoorde konijntje Sneeuwbal.

Kans maken op een van deze 4 pakketten? Volg ons op Facebook of Instagram, en reageer onder (o.a.) dit bericht.

Zie je daar!