Het proefdiervrije team van Robert Passier heeft de Venture Challenge 2018 helaas niet gewonnen. Deze eer ging naar het bedrijf SeraNovo. De uitslag is vandaag bekend gemaakt op Dutch Life Sciences conference in Leiden. Wij willen de winnaar van harte feliciteren.

De Venture Challenge is een serie workshops in de vorm van een competitie om wetenschappelijke innovaties om te zetten in een bedrijf. De stap van wetenschap naar het bedrijfsleven is vaak moeilijk en daardoor blijven belangrijke innovaties ongebruikt. Dat is doodzonde.

Proefdiervrij sponsort team Passier

Deskundigen spreken van een Valley of Death tussen de wetenschap en daadwerkelijke toepassing. De wetenschappelijke uitdaging is voorbij maar het idee is nog niet rijp voor de markt. De Venture Challenge probeert dit gat te dichten.

Dit jaar sponsorde wij het Team Passier. Het bedrijf van Robert, River Biomedics,  zet een hartmodel in de markt om medicijnen te testen zonder gebruik te maken van proefdieren. Het onderzoek naar dit model werd mede door ons gefinancierd.

Deelname niet voor niets

Ondanks dat River Biomedics niet heeft gewonnen is deelname aan de Venture Challenge niet voor niets geweest. Robert Passier: “De belangrijkste winst voor mij is, dat je als team een veel helderder beeld hebt gekregen van de mogelijkheden en het bedrijfsplan van je startup. Dat klinkt misschien clichématig, maar dat meen ik echt. Je ziet dit ook terug bij de andere teams; elk team heeft in deze periode enorme progressie gemaakt.”

Het bedrijfsplan van River BioMedics verdwijnt dan ook zeker niet in de prullenmand. Passier en z’n team gaan volle kracht verder omdat ze overtuigd zijn van de kracht van hun innovatie. Wij blijven hen volgen.