Dierdonorcodicil

Hoe droevig het ook is, het overlijden van je huisdier is toch iets waar je in de toekomst mee te maken krijgt. Het is een nare gebeurtenis. Maar is het niet een troost dat je eigen overleden huisdier het leven van een ander dier kan redden, een proefdier. Als je hond, kat, konijn, rat of cavia komt te overlijden of je moet hem laten inslapen, dan kun je het dier afstaan aan de Universiteit Utrecht (overleg altijd eerst met je dierenarts). Jouw huisdier redt dan direct het leven van een proefdier.

 

Hoe werkt het dierdonorcodicil?

In onderstaande interactieve video kun je zelf bepalen wat je wilt zien over het dierdonorcodicil. Klik op button 1 voor een animatie die uitlegt hoe het dierdonorcodicil precies in elkaar steekt. Klik op button 2 om te zien waarom het dierdonorcodicil waardevol is voor het de Universiteit Utrecht. Klik op button 3 om te horen hoe studenten het dierdonorcodicil ervaren en klik op button 4 om te horen wat dierenklinieken vinden van het project.

 

 

Hoe redt een huisdier een proefdier?

Dankzij het dierdonorcodicil zijn veel minder proefdieren nodig voor onderwijs. Proefdiervrij werkt samen met de Universiteit Utrecht om dit aantal nog verder terug te dringen. U kunt daar bij helpen. Door het lichaam van uw overleden huisdier ter beschikking te stellen aan de Universiteit Utrecht vervangt uw dier een proefdier. Uw overleden huisdier zal een veterinaire student over anatomie leren, maar ook een respectvolle omgang tussen mens en dier. Op de universiteit ziet een docent erop toe dat er op een waardige manier met het dier wordt omgegaan.

 

Welke regio’s doen mee?

In de regio Utrecht zijn 46 dierenklinieken aangesloten. Je kunt een dierenkliniek in deze regio zoeken met dit handige landkaartje. Vanaf 1 Juni 2015 is het mogelijk voor dierenklinieken zich aan te melden bij het dierdonorcodicil. Aanmelden is mogelijk in de volgende regio’s: Apeldoorn, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Dalfsen, Deventer, Epe, Haaksbergen, Heerde, Hellendoorn, Hof van Twente, Lochem, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Voorst, Wierden en Zutphen. Stuur een mail naar ddc@proefdiervrij.nl om je als dierenkliniek aan te melden.

 

Oost-Nederland en Utrechtf

helpmee button

 

Ik wil meedoen! Wat nu?

  • Wil je iets schrijven over het dierdonorcodicil? Dat kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.