Dierdonorcodicil

Hoe droevig het ook is, het overlijden van je huisdier is toch iets waar je in de toekomst mee te maken krijgt. Het is een nare gebeurtenis. Maar is het niet een troost dat je eigen overleden huisdier het leven van een ander dier kan redden, een proefdier. Als je hond, kat, konijn, rat of cavia komt te overlijden of je moet hem laten inslapen, dan kun je het dier afstaan aan de Universiteit Utrecht (overleg altijd eerst met je dierenarts). Jouw huisdier redt dan direct een proefdier het leven.

 

 

Hoe redt een huisdier een proefdier?

Jaarlijks worden er proefdieren speciaal gefokt en opgeofferd voor onderwijsdoeleinden. Proefdiervrij werkt samen met de Universiteit Utrecht om dit aantal terug te dringen. U kunt daar bij helpen. Door het lichaam van uw overleden huisdier ter beschikking te stellen aan de Universiteit Utrecht vervangt uw dier een proefdier. Uw overleden huisdier zal een veterinaire student over anatomie leren, maar ook een respectvolle omgang tussen mens en dier. Op de universiteit ziet een docent erop toe dat er op een waardige manier met het dier wordt omgegaan.

 

Vind een dierenarts

Dit succes is mogelijk dankzij de inspanning van de 46 dierenklinieken die zich inzetten voor dit project, maar vooral van alle huisdiereigenaren die dit project ook in de toekomst mogelijk maken. Je kunt een dierenkliniek in de regio zoeken met dit handige landkaartje. Weten of jouw dierenarts aangesloten is? Check de lijst met dierenartsen aangesloten bij het dierdonorcodicil.

 

Ik wil meedoen! Wat nu?

  • Wil je iets schrijven over het dierdonorcodicil?  Dat kan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.