Zo bereiken we ons doel

Een wereld waarin proefdieren overbodig zijn door alternatieve onderzoeksmethoden: dat is ons doel.

Dit doen we door:

1. Financieren van proefdiervrij onderzoek
Dierproeven worden overbodig door de ontwikkeling van alternatieve testmethoden. We brengen innovatieve denkers samen door wetenschappers die proefdiervrij onderzoek doen, te financieren.

2. Samenwerken met overheden en gezondheidsfondsen
We bundelen onze krachten met overheden en gezondheidsfondsen en gaan het gesprek aan. Zo maken we de negatieve beweging tegen dierproeven, een positieve beweging vóór proefdiervrij onderzoek.

3. Laten zien dat een proefdiervrije wereld beter is voor mens en dier
In een wereld waarin vastgeroeste gewoontes de norm zijn, inspireren we mensen tot omdenken. Zo creëren we een beweging van mensen die hetzelfde doel nastreven: een wereld die beter is voor mens én dier.  We spreken met studenten die in de startblokken staan om met proefdieren te werken, onderzoekers, dierenliefhebbers, wetenschappers en óók de mensen die daar allemaal niet onder vallen, bijvoorbeeld op straat. Gelukkig realiseren wetenschappers zich steeds vaker, dat de dierproef niet langer het beste model is voor onderzoek. Meer en meer onderzoekers zetten zich samen met ons in voor een proefdiervrije wereld. Zelfs in de politiek borrelt het: in 2015 heeft de toenmalig staatssecretaris de ambitie uitgesproken om Nederland in 2025 de voorloper van proefdiervrije innovatie te maken.

Wij zijn trots dat we dit soort veranderingen teweegbrengen. Maar er is nog meer werk aan de winkel.

“Vernieuwing en innovatie gaan zelden vanzelf. Ze worden aangevoerd door een bijzondere groep: mensen die hun nek uitsteken en de gedrevenheid hebben om voor de troepen uit te lopen.”

Debby Weijers, directeur Proefdiervrij
Dr. Twan de Vries

Stap voor stap

Doelstelling: In 2030 is biomedische en biotechnologische wetenschap zónder proefdieren de norm.

Onder biomedische en biotechnologische wetenschap verstaan we de wetenschap die zich richt op het gezonde en zieke organisme (mens of dier). We hebben hiervoor gekozen, omdat in deze onderzoeksgebieden de meeste proefdieren worden gebruikt.

Zo komen we weer een stap dichterbij een proefdiervrije wereld.

Help mee!

Wij zetten alles op alles om de innovatieve koplopers die proefdiervrij onderzoek doen te steunen. Met onze financiële steun, ontwikkelen zij alternatieve onderzoeksmethoden die dierproeven overbodig maken.

Maar onderzoek kost veel geld. Wij kunnen proefdiervrij onderzoek alleen stimuleren dankzij de steun van onze donateurs. Help jij ons dierproeven voorgoed de wereld uit te krijgen?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ontdek alles over proefdieren en vooral hoe we ze overbodig kunnen maken.

In onze nieuwsbrief vertellen niet alleen wij, maar ook gemotiveerde onderzoekers je waarom proefdieren tegenwoordig niet meer nodig zijn.

Schrijf je in en ontvang elke maand het laatste proefdiervrij nieuws in je inbox! (65.000 mensen gingen je al voor!)

Word donateur of doneer eenmalig

Zo kun je ons ook helpen:

Schenken

Schenken
Voor jouw donatie krijg
je veel terug >

Doneer tijd

Nalaten
Proefdiervrij opnemen
in je testament >

Nalaten

Doneer tijd
Vrijwilligers met
inzamelacties >