Doneer je tijd
en help proefdieren

Je kan natuurlijk ook je tijd of hobby inzetten voor proefdieren. Laat jezelf sponsoren tijdens een marathon of verkoop zelf gebakken koekjes. Er zijn allerlei manieren om geld op te halen of bewustzijn voor het proefdierenprobleem te creëren. Wij hebben wat voorbeelden op een rijtje gezet!

Een inzamelingsactie starten

Je kunt eenvoudig een eigen inzamelingsactie starten via bijvoorbeeld social media of op website’s als Doneeractie en Gofundme.

Een leuke tip: Geen behoefte aan cadeautjes op je verjaardag? Op Facebook kun je voor je verjaardag een inzamelingsactie voor een goed doel starten. Zo kunnen jouw vrienden en familie namens jou een donatie doen aan ons!

Je kunt natuurlijk ook op andere dagen een Facebook inzamelingsactie starten. Daarnaast biedt ook Instagram de mogelijkheid om via een Instagram Story een inzamelingsactie te starten.

Een eigen collectebus

Omdat wij niet collecteren aan de deur, zoeken wij hier geen vrijwilligers voor. Maar het is wel mogelijk om voor ons geld op te halen! Zo kun je zelf een ‘collectebus’ maken en neerzetten op feestjes, op school of op je werk. Dat zorgt meteen voor een goede ijsbreker.

Ook kun je een online collectebus opzetten via bijvoorbeeld Digicollect en Geef.nl.

Proefdieren helpen met jouw hobby

Wist je dat je proefdieren kunt steunen met jouw hobby? Door zelf koekjes te bakken en te verkopen op een markt, bijvoorbeeld. Of door een vakantie te boeken via deze booking.com link!

Tamara Gyselinck helpt proefdieren met haar fotografie. In haar vrije tijd fotografeert zij haar eigen muizen, ratten en cavia’s. De beelden mogen wij gebruiken op onze website en in ons magazine.

“Mijn passie gaat uit naar ratjes. Deze veelal onbegrepen dieren worden nog te vaak gezien als ongedierte. Het zijn unieke dieren, die niet thuishoren in een lab. Met mijn foto’s hoop ik een verschil te kunnen maken voor de proefdieren die zelf geen stem hebben.”

Tamara
Ratje

Beeldende kunstenares Marijke Hoenderdos stelde een zelfgemaakt acrylschilderij beschikbaar. Er werd maar liefst €450,- geboden op het schilderij!