Onze projecten

Om proefdieren te vervangen én tot betere resultaten in de wetenschap te komen, is het nodig om andere manieren van testen uit te vinden. Wil jij ook af van proefdieren en samen met ons bouwen aan een toekomst die beter is voor mens en dier? Investeer dan in een van onze projecten!

Wij zijn op een missie om proefdieren de wereld uit te krijgen. Maar de wetenschap moet doorgaan, anders worden er geen nieuwe medicijnen of behandelingen meer gevonden en weten we ook niet of de producten die we gebruiken veilig zijn.

Gelukkig zien steeds meer wetenschappers in dat het onethisch is om te testen op dieren én dat zij te veel verschillen van mensen om goed de vergelijking te kunnen maken. Wist je dat 9 van de 10 op een dier geteste medicijnen niet eens werken op mensen? Je kan je voorstellen hoeveel dieren(leed), geld én tijd er dus nodig is om een veilig en werkend medicijn voor mensen te vinden.

Om proefdieren te vervangen én tot betere resultaten in de wetenschap te komen, is het daarom nodig om andere manieren van testen uit te vinden.

Laat proefdieren niet stikken

Hond proefdiervrij

Lopende projecten

Red een muis, stop Alzheimer

Alzheimer onderzoek zonder muizen? Het kan! Dr. Wiep Scheper heeft de oplossing: een 3D hersenmodel gebaseerd op menselijke cellen dat proefdieren vervangt. Maar hiervoor hebben we jouw hulp nodig.

Doe mee
Het kan anders

We maken steeds meer duurzame keuzes en kiezen vaker voor milieu- en diervriendelijke alternatieven. We denken bewust na over dierenleed, maar we zien dat veel mensen niet stilstaan bij het aantal proeven dat nog op dieren wordt gedaan.

Doe mee
Mini organen vervangen proefdieren

Wat als medicijnen getest konden worden op imitaties van onze eigen organen? Door onderzoek te doen op deze mini-organen, worden proefdieren verleden tijd. Dankzij organoids wordt dit mogelijk.

Doe mee
Honderden honden als proefdier

Jaarlijks worden er in Nederland gemiddeld 450 duizend dierproeven verricht. Deze proeven worden niet alleen op muizen en ratten gedaan: ook honden moeten het ontgelden.

Doe mee

Al onze projecten

Je kan je voorstellen dat bij bijvoorbeeld astma-onderzoek de werking van een long moet worden nagebootst en dat bij Alzheimer-onderzoek je moet weten wat er in de hersenen gebeurt. Om álle proefdieren te kunnen vervangen, moet elk deel van ons lichaam (en de werking ervan) kunnen worden nagebootst.

Hieronder zie je welke projecten wij steunen om dit voor elkaar te krijgen. Maar we zijn er nog lang niet, er is nog flink wat werk aan de winkel is. Help mee!

Klik op een lichaamsdeel of orgaan om de verschillende projecten te bekijken.

Nieuwsbrief

E-mail icoon

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Aanmelden

Zo kun je ons ook helpen:

Schenken

Schenken
Voor jouw donatie krijg
je veel terug >

Nalaten

Nalaten
Proefdiervrij opnemen
in je testament >

Doneer tijd

Doneer tijd
Vrijwilligers met
inzamelacties >