Onze projecten

Om proefdieren te vervangen én tot betere resultaten in de wetenschap te komen, is het nodig om andere manieren van testen uit te vinden. Wil jij ook af van proefdieren en samen met ons bouwen aan een toekomst die beter is voor mens en dier? Investeer dan in een van onze projecten!

Wij zijn op een missie om proefdieren de wereld uit te krijgen. Maar de wetenschap moet doorgaan, anders worden er geen nieuwe medicijnen of behandelingen meer gevonden en weten we ook niet of de producten die we gebruiken veilig zijn.

Gelukkig zien steeds meer wetenschappers in dat het onethisch is om te testen op dieren én dat zij te veel verschillen van mensen om goed de vergelijking te kunnen maken. Wist je dat 9 van de 10 op een dier geteste medicijnen niet eens werken op mensen? Je kan je voorstellen hoeveel dieren(leed), geld én tijd er dus nodig is om een veilig en werkend medicijn voor mensen te vinden.

Om proefdieren te vervangen én tot betere resultaten in de wetenschap te komen, is het daarom nodig om andere manieren van testen uit te vinden.

Apen krijgen geen hiv, tenzij wij het ze geven

Hond proefdiervrij

Lopende projecten

Het kan anders

Jaarlijks lijden er talloze cavia’s in benauwend astma-onderzoek. Dit klopt niet.
Prof. Reinoud Gosens ontwikkelt daarom een innovatief model dat cavia’s uit astma-onderzoek haalt. Doneer nu en help mee!

Doe mee
Red een muis, stop Alzheimer