Jaarlijks lijden bijna een miljoen dieren onnodig in wetenschappelijk onderzoek. Dit moet stoppen. Gelukkig zijn er onderzoekers – zoals Aram – die het anders doen. Proefdiervrije pilotprojecten maken echt het verschil. Maar deze kunnen alleen maar bestaan met jouw hulp.
Geef deze projecten een vliegende start en help ons dierproeven te voorkomen. Doneer vandaag nog!
Pilotprojecten maken proefdiervrij onderzoek mogelijk
Pilotprojecten zijn kleine, vernieuwende onderzoeken die diervrije methodes testen en verbeteren. Ze bieden onderzoekers de kans om alternatieven voor dierproeven te ontdekken én toe te passen. Met slechts €5.000 kan één pilotproject van start gaan en duizenden dierenlevens besparen. In 2025 willen we 10 van deze projecten steunen – help mee!
Waarom zijn deze projecten zo belangrijk?
Pilotprojecten geven hoop. Ze helpen onderzoekers drempels zoals tijd, geld en traditie te overwinnen, zodat ze écht (proef)diervrij kunnen werken.
Aram de Haas (Amsterdam UMC) wil zo veel mogelijk onderzoek doen zonder dieren te gebruiken.
“Veel wetenschappers willen persoonlijk echt wel diervrij werken, maar worden belemmerd door het systeem. Om te veranderen heb je steun nodig.”
Aram de Haas (Amsterdam UMC) is een van de onderzoekers die alleen nog maar proefdiervrij wil werken.
“Veel wetenschappers willen persoonlijk echt wel diervrij werken, maar worden belemmerd door het systeem. Om te veranderen heb je steun nodig.”
Help jij mee?
Veelgestelde vragen
Met jouw donatie financieren wij proefdiervrije, wetenschappelijke projecten. Het is ontzettend belangrijk dat wij ons samen inzetten om wetenschappers te helpen bij het ontwikkelen van deze proefdiervrije modellen. Alleen zo kunnen we echte stappen maken richting een wereld zonder proefdieren, die goed is voor mens én dier.
Financiering voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland is gebaseerd op tijdelijke, projectgerichte financiering. Wetenschappers en onderzoekers krijgen een budget voor de duur van hun project, en zullen het daar simpelweg mee moeten doen. Salarissen, materiaalkosten etc… Alles komt uit hetzelfde, vaak kleine, potje.
Veel aanvragen, maar weinig geld
Helaas is de kans op toekenning erg klein. Er zijn veel aanvragers en er is maar een beperkte hoeveelheid geld.
Projecten op basis van oude, bekende onderzoeksmethoden (dierproeven) krijgen daarom vaak makkelijker financiering dan projecten met onbekende (proefdiervrije) onderzoeksmethoden:
-
Proefdiervrije onderzoeksmethodes moeten vaak nog ontwikkeld of getest worden, voordat wetenschappers ze daadwerkelijk in kunnen zetten voor onderzoek.
-
De ontwikkelings- en testfase van zo’n proefdiervrij onderzoeksmodel kost veel tijd en geld. Zoveel tijd, dat onderzoek met proefdiervrije methoden vaak nog niet voltooid is als de projectgerichte financiering afloopt.
Het is ontzettend belangrijk dat wij ons samen inzetten om wetenschappers te helpen bij het ontwikkelen van deze proefdiervrije modellen. Alleen zo kunnen we echte stappen maken richting een wereld zonder proefdieren, die goed is voor mens én dier.
Help jij ons onderzoek zonder proefdieren te financiëren?
Triodos, we hebben voor deze bank gekozen omdat deze naadloos aansluit bij onze ambitie en doelstellingen naar een betere, duurzamere wereld.
Je kan bij ons machtigen om (automatisch) geld van je rekening af te trekken, maar een eenmalige donatie kan je natuurlijk ook via iDEAL of PayPal betalen.
Je kan ook zelf een bedrag naar ons overmaken. Dit kan via het rekeningnummer: NL30 TRIO 02546 49718, ten name van Stichting AVS Proefdiervrij.