Dit doen wij

Wij geloven in een toekomst zonder proefdieren. Elke dag werken we met hart en ziel aan het dichterbij brengen van dit ideaal. We financieren baanbrekend onderzoek en informeren publiek, wetenschappers en studenten over proefdiervrije innovatie. We werken samen met wetenschap, overheid en bedrijfsleven en vervullen hierbij een voortrekkersrol. We signaleren, inspireren en verbinden.

“Een proefdiervrije wereld is mogelijk. Daar zetten wij ons elke dag keihard voor in.”

Debby Weijers, directeur
Debby Weijers

Visie

Wij zijn ervan overtuigd dat proefdieren op een dag niet meer nodig zijn, door de ontwikkeling en implementatie van proefdiervrij onderzoek.

Missie

Onze missie is: een proefdiervrije wereld voor mens en dier.

Wij weten dat een proefdiervrije wereld mogelijk is en dat alle dierproeven vervangen kunnen worden door alternatieve testmethodes. Deze mensgerichte methodes leveren beter vertaalbare resultaten voor mensen op; en zijn dus niet alleen beter voor het dier, maar ook voor de mens.

Wanneer proefdieren de wereld uit zijn, dan zijn wij dat ook. Onze liefde en respect voor mens én dier motiveert ons elke dag weer om alles te geven voor een wereld zonder proefdieren.

Dit hebben wij al bereikt

tijdslijn
tijdslijn

Door onze krachten te bundelen met de wetenschap, overheid, maatschappij en gezondheidsfondsen, werken we samen aan een wereld zonder proefdieren. Samen ondersteunen we wetenschappers bij het ontwikkelen van onderzoeksmethoden die proefdieren overbodig maken.

Zo bereiken we ons doel
Onze samenwerkingen
Zo bereiken we ons doel
Onze samenwerkingen

Maar het ontwikkelen van onderzoeksmodellen die dierproeven overbodig maken, kost veel tijd en geld. Alleen met jouw hulp kunnen wij doorgaan met ons werk. Help je mee?

Wat gebeurt er met je euro?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Aanmelden

Word donateur of doneer eenmalig

0

dierproeven

Muis

In 2018 zijn er in totaal 448.399 dierproeven verricht: dat is een afname van 15,5% ten opzichte van 2017.

0

mooie projecten

Microscoop

Om dierproeven overbodig te maken, moeten we samenwerken met wetenschappers en hen stimuleren om zich in te zetten voor proefdiervrije innovatie.

0

geïnvesteerd

Hond

Er is inmiddels € 5.532.566 geïnvesteerd in proefdiervrij onderzoek dankzij onze donateurs: samen maken we toekomst proefdiervrij.