Verantwoording en transparantie

Eerlijk zijn en open communiceren vinden wij erg belangrijk. Op deze pagina leggen we dan ook graag verantwoording af over wat wij met jouw gegevens doen, hoe we je euro uitgeven en wat we hierdoor hebben bereikt.

Mis jij informatie of heb je hier vragen/kritiek over? Laat dit ons dan direct weten via het contactformulier.

Schaap proefdier

Waar gaan donaties precies naartoe? En hoe zit het met het salaris van onze directeur? Lees hier meer over wat jouw gedoneerde euro mogelijk maakt.

Geit proefdieronderzoek

We hebben al veel mooie resultaten behaald. Hier zijn we trots op en willen we graag laten zien. Helaas zijn we er nog lang niet. Bekijk onze jaarverslagen voor een compleet overzicht.

Straatwerving

Door mensen voorlichting over proefdieren te geven op straat of aan de deur, bereiken we veel mensen die we normaal niet zomaar ergens zouden treffen.

Afspraken integriteit

Integriteit is een belangrijk thema binnen onze organisatie. Regelmatig komt het team hierover samen en we zorgen ervoor dat nieuwe medewerkers bekend zijn met onze gedragscodes.

Integriteitsbeleid

Integriteit is een belangrijk thema binnen onze organisatie. Regelmatig komt het team hierover samen en we zorgen ervoor dat nieuwe medewerkers bekend zijn met onze gedragscodes.

Milieubeleid

Een betere wereld voor mens én dier – dat is onze missie. Onze eigen integriteit, openheid naar (potentiele) donateurs, onze omgeving en het milieu zijn daarom erg belangrijk voor ons. Om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, maken wij bewuste en duurzame beslissingen.

  • Het papier dat wij gebruiken voor ons drukwerk is van FSC®-gecertificeerd papier. Dit is een internationaal keurmerk voor papier, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Het keurmerk stelt strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer (maar geen eisen aan de productie van papier).
  • Op kantoor wordt ons plastic en papier gescheiden van het normale afval.
  • Merchandise wordt zo veel als mogelijk fair trade ontwikkeld en gedrukt. Dit is te herkennen aan bijvoorbeeld het fair trade-logo op onze tasjes. Ook denken we aan de gebruiksduur van onze merchandise: bijvoorbeeld met ons groeipotlood, die je na gebruik kan planten!
  • Medewerkers worden gestimuleerd om te reizen met het openbaar vervoer (of met de fiets)
  • In onze keuken zijn alleen maar producten van biologische afkomst, zoals onze fair trade koffie, te vinden
  • Werkdiners worden uitsluitend in vegetarische restaurants gehouden
Proefdiervrij

Privacy statement

We vinden het erg belangrijk dat de gegevens van onze donateurs, toekomstige donateurs, bezoekers van de website en alle geïnteresseerden met uiterste zorgvuldigheid worden verwerkt en beveiligd. In ons privacy statement vertellen we hoe we hiermee omgaan.

Erkend goed doel

Onze organisatie is bij de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Deze status kunnen we alleen krijgen als we ons nagenoeg geheel inzetten voor het algemene belang.

Dankzij onze ANBI-status wordt er geen belasting van een schenking of nalatenschap getrokken.

CBF Erkenning

Wij zijn trots om in het bezit te zijn van de CBF Erkenning. Deze Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF (toezichthouder Goede Doelen) wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten we zien dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Onze donaties (het particuliere geef-geld) staan onder toezicht van het CBF. Dit betekent dat je gerust kan geven aan een Erkend Goed Doel, omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, verantwoording aflegt én zich onafhankelijk laat controleren.

Onze statuten

In de dertiger jaren van de vorige eeuw werd de Anti-Vivisectie-Stichting (AVS) opgericht. In het jaar 2000 zijn Proefdiervrij en de AVS samengegaan en hebben wij nu de taak om (binnen de doelstellingen van de AVS) de vervanging van proefdieren na te streven.

Help mee!

Wij zetten alles op alles om de innovatieve koplopers die proefdiervrij onderzoek doen te steunen. Met onze financiële steun, ontwikkelen zij alternatieve onderzoeksmethoden die dierproeven overbodig maken.

Maar onderzoek kost veel geld. Wij kunnen proefdiervrij onderzoek alleen stimuleren dankzij de steun van onze donateurs. Help jij ons dierproeven voorgoed de wereld uit te krijgen?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ontdek alles over proefdieren en vooral hoe we ze overbodig kunnen maken.

In onze nieuwsbrief vertellen niet alleen wij, maar ook gemotiveerde onderzoekers je waarom proefdieren tegenwoordig niet meer nodig zijn.

Schrijf je in en ontvang elke maand het laatste proefdiervrij nieuws in je inbox! (65.000 mensen gingen je al voor!)

Word donateur of doneer eenmalig

Zo kun je ons ook helpen:

Schenken

Schenken
Voor jouw donatie krijg
je veel terug >

Doneer tijd

Nalaten
Proefdiervrij opnemen
in je testament >

Nalaten

Doneer tijd
Vrijwilligers met
inzamelacties >