Overleden huisdieren
vervangen proefdieren

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je huisdier komt te overlijden. Maar als het zover is, kan je ervoor kiezen om je overleden huisdier te doneren aan de wetenschap. Dankzij dit dierdonorcodicil (ddc) zijn er geen proefdieren meer nodig voor het anatomisch onderwijs, in de opleiding tot dierenarts.

Vanaf 1 december 2020 is doneren van overleden huisdieren weer mogelijk
In verband met corona was het doneren van huisdieren tijdelijk niet mogelijk. Maar vanaf 1 december a.s. is het weer mogelijk om via aangesloten dierenklinieken in de regio Utrecht honden en katten te doneren. Voor een vervoersafspraak kan er gebeld worden naar 030 253 94 11 (Universiteit Utrecht)

Voordat het dierdonorcodicil bestond werden proefdieren speciaal gefokt voor het anatomisch onderwijs. Dankzij dierdonorcodicil is dit niet meer nodig. Met het dierdonorcodicil maken we het mogelijk om anatomisch onderwijs te geven op overleden huisdieren.

Wij zijn enorm trots op deze prestatie, maar dit hebben wij niet alleen voor elkaar gekregen. We werken samen met de Universiteit Utrecht, Stichting Dierenlot en dierenklinieken door heel Nederland.

Ook jij kan je overleden huisdier doneren. Daarmee spaar je het leven van een ander dier.

Meer informatie over: dier doneren
Dierenarts? Zo meld je je kliniek aan
Meer informatie over: dier doneren
Dierenarts? Zo meld je je kliniek aan