Een nieuw consortium, geleid door Katja Wolthers en Dasja Pajkrt, heeft van de Europese Unie een subsidie van bijna 4 miljoen ontvangen. Organovir, zoals het consortium heet, focust zich op het opzetten van een internationaal trainingsnetwerk voor promovendi die worden opgeleid in het gebruik van organoids voor virologisch onderzoek. Bij dit consortium zijn 15 verschillende partners uit 7 verschillende landen betrokken, Proefdiervrij is er daar een van.

In een interview met Animals Today vertelt Katja Wolthers ook over de samenwerking met Proefdiervrij: “Een supersynergie”, vindt Wolthers. “Ze hebben ons echt uit onze ivoren toren gehaald. Ze zijn zo goed in het etaleren van dit soort onderzoek, en hebben ons in contact gebracht met andere proefdiervrije onderzoekers. Zelf ben ik door hun input minder terughoudend geworden in mijn kritiek op proefdieronderzoek.”

Wij zijn erg trots dat wij partner zijn van dit project. Dit soort innovatief onderzoek is precies waar wij voor staan en wat proefdieren gaat vervangen.
Wil je meer weten? Houd dan onze website in de gaten of lees hier alvast het hele interview met Katja en Dasja