Afgelopen week vond in Amsterdam het eerste Amsterdam UMC organoid symposium plaatst. Dit symposium, georganiseerd door Katja Wolthers, bekend van het project virusonderzoek,  werd door Proefdiervrij gesponsord.

Kennis delen

Meer dan 75 wetenschappers kwamen naar deze middag over organoids. Vijf  wetenschappers vanuit verschillende onderzoekvelden presenteerden hun werk met organoids aan de geïnteresseerden.  Doel van het symposium was om kennis te delen tussen onderzoekers die werken met organoids of hier belangstelling voor hebben.

Oprichting Organoid Center

Dit symposium was ook het startsein voor het vormen van een nieuw kennis centrum over organoids. Dit is een samenwerkingsverband tussen wetenschappers die samen de organoidtechniek verder willen ontwikkelen en implementeren.

Proefdiervrij sponsorde die evenement als onderdeel van het HIV/AIDS project. Ook in dit onderzoeksgebied kunnen organoids proefdieren gaan vervangen, maar worden ze nog weinig gebruikt. Met dit symposium hopen we ook de HIV/AIDS onderzoekers te inspireren om met deze proefdiervrije techniek te gaan werken.