Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Samen zetten we een stap naar een proefdiervrije wereld

Over Ons

Proefdiervrij zet zich in voor een toekomst zonder proefdieren. Dat doen wij met hart en ziel; in de wetenschap dat er steeds meer proefdiervrij onderzoek bijkomt dat dierproeven onnodig maakt. Wat wij zien is dat de wetenschap zich razendsnel ontwikkelt en in staat is om onderzoek te doen zonder proefdieren. In een wereld waarin al zoveel mogelijk is kunnen wij maar moeilijk bevatten dat er nog steeds proefdieren gebruikt worden. Kortom, proefdiervrij onderzoek is een onmisbare bouwsteen voor een betere wereld voor mens en dier.

Missie

Proefdiervrij ziet zich als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. Om ons doel te bereiken (onze statuten) zien wij samenwerking als de sleutel tot succes. Door middel van het bundelen van krachten met partners uit de wetenschap, politiek, bedrijfswereld en maatschappij, bouwen we samen aan een proefdiervrije toekomst. Wij vinden het belangrijk om gezamenlijk over proefdiervrije oplossingen na te denken en willen wetenschappers, ondernemers en de overheid helpen bij de ontwikkeling van innovatief onderzoek zonder het gebruik van dieren. Ook willen wij een breed maatschappelijk draagvlak creëren om proefdiervrij onderzoek te stimuleren, uitgaande van bepaalde gedragscodes.

Lees meer in ons Groeiplan 2015-2020

Fonds Proefdiervrij Onderzoek

Proefdiervrij investeert zelf in de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek met het Fonds Proefdiervrij onderzoek. Dit fonds is in 2009 opgezet in samenwerking met ZonMw, de organisatie die staat voor gezondheidsonderzoek en zorgvernieuwing in Nederland. Sinds de start van dit fonds hebben wij in verschillende proefdiervrije onderzoeken geïnvesteerd die niet alleen beter zijn voor de proefdieren, maar ook voor de mens. Nieuwsgierig? Neem gauw een kijkje bij onze proefdiervrije onderzoeken.

Ontmoet het team

Proefdiervrij gelooft dat proefdieren op een dag niet meer nodig zijn. Aan dit doel wordt hard gewerkt door ons team. Maar wie zijn eigenlijk de mensen die zich achter de schermen inzetten voor de proefdieren? Maak nu kennis met ze!

Marja Zuidgeest

Adviseur

Favoriete dier: Wombat
Quote: “”Ik vind wetenschap en technologie fascinerend. En zonder dierproeven worden ze nog mooier.”

Debby Weijers

Algemeen Directeur

Favoriete dier: Paard
Quote: “If one day we will have the ability to communicate with animals, they will ask us one question: ‘WHY?’””

Saskia Aan

Medewerker Wetenschap & Innovatie

Favoriete dier: Roodharige kater
Quote: “ Wetenschap wordt relevanter (en dus beter) wanneer we gaan kijken naar mensen in plaats van dieren.”

Semsi

Chief Happiness Officer

Favoriete dier: knuffel Jaap
Quote: “”Valt er nog iets te eten?””

Angela Naber

Teamleider Fondsenwerving en Communicatie

Favoriete dier: Pinguïn
Quote: “”In een wereld waarin we auto’s zelf kunnen laten rijden, we met VR-brillen in een nieuwe wereld kunnen duiken en we met een beetje geluk straks gewoon op Mars kunnen leven hoeven we toch geen dieren te gebruiken?””

Els Jonkers

Relatiemanager

Favoriete dier: Windhond
Quote: “”Ik wil er graag aan meewerken om dieren hun eigen leven te kunnen laten leven. En ze niet te laten gebruiken door en voor de mens.””

Paul de Leu

Medewerker Communicatie

Favoriete dier: Kater Karel en poes Wichtje (ik kan toch niet één van de twee voortrekken?)
Quote: “Mogen stoeien met woorden en beelden om het belang van nieuw proefdiervrij onderzoek helder te maken voor zoveel mogelijk mensen, dat is gewoon prachtig!””

Marianne van den Ende

Telefoniste/Receptioniste

Favoriete dier: Kat Banjer die 15 jaar mijn trouwe maatje was
Quote: ““Ik ben graag de smeerolie van Proefdiervrij; ik laat graag alles op rolletjes lopen!””

Corrina van Dorp

Telefoniste/receptioniste

Favoriete dier: Oppasschootkat Mozes
Quote: “”Fijn dat ik aan de telefoon zoveel mensen betrokken kan maken en houden bij Proefdiervrij.””

Eddy Soffers

Operationeel Manager

Favoriete dier: Flatcoated Retriever
Quote: “”Je kan iets ontzettend doms zeggen tegen een hond en toch zal hij u bekijken met een blik die zegt: God allemachtig. Daar zou ik nooit aan gedacht hebben.” – Sean Connery

Erwin Hilders

Vz. RvT, portefeuille Financiën

Favoriete dier: Kat
Quote: “”Gebruik, investeer in en stimuleer vervanging van dierproeven, beter voor mens en dier.“”

Thijs Riechelmann

RvT, Adviseur

Favoriete dier: Mensaap
Quote: De jeugd heeft de toekomst. De nieuwe generatie wetenschappers zorgt ervoor dat nieuwe technieken zonder proefdieren de overhand krijgen. Proefdiervrij functioneert daarbij als turbo. Beter voor MENS en DIER.”

Bart Sangster

RvT, Adviseur Wetenschap

Favoriete dier: Puffin
Quote: “”Waarom zou je naar een rat kijken als je de biologie van de mens kan bestuderen.“”

Henriet Leenen

RvT, portefeuille Communicatie

Favoriete dier: Eekhoorn
Quote: “Grote ambities kun je alleen realiseren door deze ook van anderen te laten zijn.”

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig