Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Help mee! Haal honden uit hartonderzoek

 

In Nederland worden jaarlijks naar schatting tussen de 130 en 170 honden gebruikt in hartonderzoek. Wij willen dat dit zo snel mogelijk stopt!  Jij ook?  Doe mee aan onze campagne ‘Honden uit Hartonderzoek’.

 

 

Drie baanbrekende onderzoeken

Wij presenteren drie wetenschappers die werken aan nieuwe technieken en methoden die leiden tot een echte doorbraak in proefdiervrij hartonderzoek. Honden in hartonderzoek zijn dan binnenkort verleden tijd. Maak kennis met onze helden: Christine, Robert en Twan. Zij werken ieder op hun eigen manier, maar ook in samenwerking, aan die doorbraak.

Prof. dr. Christine Mummery test medicijnen op bijwerkingen.

Prof. dr. Robert Passier werkt aan een hart-op-een-chip-model.

Dr. Twan de Vries doet onderzoek naar ritmestoornissen.

FAQ

Wat is het doel van de Campagne ‘Honden uit hartonderzoek’?

Het doel van de campagne is om dierproeven met honden in hartonderzoek te vervangen door proefdiervrije methoden. Hiervoor is onderzoek nodig. Proefdiervrij financiert dit onderzoek. Ons doel is dus ook om donaties te werven om dit mogelijk te maken.

Waarom richten jullie je alleen op honden?

In dit project richten we ons op honden om twee redenen. Niet veel mensen weten dat er ook op andere dieren dan muizen en ratten onderzoek wordt gedaan. Daar proberen we in dit project de aandacht voor de vragen. Daarnaast is er al veel proefdiervrij hartonderzoek uitgevoerd. Daarom is het ook echt mogelijk om de hond vrij snel uit het hartonderzoek te krijgen.

Welke proefdieren worden allemaal vervangen met deze onderzoeken?

Hartonderzoek wordt op verschillende dieren gedaan. Veel fundamenteel onderzoek gebeurt op ratten en muizen. Veel toegepast onderzoek (zoals medicijntesten) gebeurt op varkens en honden. Dit komt omdat hun hart nog het meest lijkt op een mensenhart.

Alle onderzoek die Proefdiervrij ondersteunt zijn uiteraard zelf ook volledig proefdiervrij.

Funders

Anoniem € 5

Wat een toppers! :)

Marjolein de Groot € 10
Anoniem € 5
M de Jong € 5
Anoniem € 5
Luc Bezemer € 15

De Beagle sprak mij aan omdat wij er ook één hebben en ik zou niet kunnen verteren als hij voor onderzoek zou worden gebruikt.

Anoniem € 5
Anoniem € 25
Anoniem € 15
Grace Plokker € 100
MJ Horstink € 50
Anoniem € 5
Petra Huntjens € 10
Anoniem € 15
Anoniem € 5
Janny Sietses € 25
Elly de Velde Harsenhorst € 15
Anoniem € 15
Dana Hoogland € 5

Dank jullie wel voor jullie werk!!

Lenny Klarenaar € 25
Anoniem € 25
Petra Stoop € 10
Anoniem € 15
Marian den Hartog € 10
Carina Bakker € 15
Anoniem € 5
Liane Jongen € 10
gj Schoemaker € 25
Regina Haitsma € 25

Heel veel succes met jullie actie.

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig