Robert Passier neemt samen met zijn team deel aan de Venture Challenge 2018. Met zijn proefdiervrije start-up River Biomedics doet hij een gooi naar de overwinning. Wij sponsoren de deelname van het team Passier.

In het kort:

  • Venture Challenge helpt onderzoekers middels serie workshops naar de markt
  • Passier doet mee met proefdiervrij model voor hartonderzoek
  • 20e editie van Venture Challenge is nu in volle gang
  • Winnaar wordt op 29 november bekend

De Venture Challenge wordt georganiseerd LifeScience@work; een samenwerking van Health-Holland en de Topsector Life Science & Health. De Challenge helpt onderzoekers hun innovaties naar de markt te brengen. Wij hopen dat dit jaar een proefdiervrije innovatie wint.

Wetenschap naar de markt

Goede onderzoekers zijn niet per se goede ondernemers. En goede ondernemers hebben veelal geen kaas gegeten van wetenschappelijke innovaties. Het bij elkaar brengen van deze twee werelden is het doel van de Venture Challenge. Die schakel is belangrijk, want een wetenschappelijke innovatie kan alleen op de markt maatschappelijke impact hebben.

Venture Challenge is op stoom

De Venture Challenge bestaat uit een aantal intensieve workshops die helpt bij het opstellen van kansrijke bedrijfsplannen. Voor het beste bedrijfsplan is naast de nodige publiciteit bovendien een geldprijs van €25000,- beschikbaar.

De 20e editie van deze halfjaarlijkse Challenge is nu in volle gang. Van 7 tot 9 november staat de tweede serie workshops op het programma en op 23 november is de finale. Op 29 november maakt de jury de winnaar bekend.

River Biomedics

Robert heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een proefdiervrij model om kankermedicijnen te testen op bijwerkingen op het hart. Wij hebben dit onderzoek mede gefinancierd. River Biomedics wil hun voorspellende hartmodellen nu naar de markt brengen. Zo wordt de farmaceutische industrie in staat gesteld om hartmedicijnen te ontwikkelen zonder de inzet van proefdieren.