Mike van de Ven is 12 jaar en één van de jongste deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse die lopen voor een goed doel. En Mike loopt voor ons! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Het geld dat hij ophaalt zal gebruikt worden voor de nieuwe proefdiervrijcampagne “Haal benauwde dieren uit longonderzoek”

Dierenvriend zet zich in voor proefdieren

Mike is een enorme dierenvriend en hij denkt dat de proeven ook wel anders gedaan kunnen worden. “Ik vind het niet nodig dat de dieren hieronder lijden, want dat is gewoon zielig”, zegt Mike als we vragen waarom hij voor ons heeft gekozen.

Het geld dat hij ophaalt gaan we gebruiken voor het onderzoek van professor Hiemstra van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij ontwikkelt een nieuwe kweektechniek van menselijke cellen waardoor het testen op dieren overbodig wordt. Mike heeft dus gelijk als ie zegt dat onderzoek ook op een andere manier kan.

‘Leuk en spannend’

Mike weet waar hij aan begint want vorig jaar liep hij de Vierdaagse al een keer samen met zijn moeder. “Ik loop de Vierdaagse omdat ik het gewoon leuk vind. Maar deze keer loop ik dus ook voor een goed doel en dat vind ik best spannend”, aldus Mike.

Debby Weijers, onze directeur: “Wij zijn er heel trots op dat Mike voor ons heeft gekozen. Het is sowieso al fantastisch dat hij op zo’n jonge leeftijd de Vierdaagse loopt. Ik weet uit eigen ervaring hoe zwaar het is. Maar het is helemaal geweldig dat hij zich daarbij wil inzetten voor de proefdieren. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

De Vierdaagse is van dinsdag 16 tot vrijdag 19 juli. Iedereen die Mike wil sponsoren kan terecht op de sponsorpagina van Mike op vierdaagsesponsorloop.nl. .

Zet ‘m op Mike!!

 

Lees hier het persbericht