Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

#hetkananders

We maken steeds meer duurzame keuzes en kiezen vaker voor milieu- en diervriendelijke alternatieven. We denken bewust na over dierenleed, maar we zien dat veel mensen niet stilstaan bij het aantal proeven dat nog op dieren wordt gedaan. Maar ook voor proefdieren is er een duurzaam alternatief.

Beter voor mens en dier

De wetenschap ontwikkelt zich in een hoog tempo. Steeds meer wetenschappers realiseren zich dat proefdiervrij onderzoek betere en betrouwbaardere resultaten levert dan dierproeven. Ze stappen af van het oude bekende en zetten in op het ontwikkelen van proefdiervrij onderzoek.

Een proefdiervrije toekomst bereiken we het snelst als we samenwerken. Daarom financieren wij sinds 2010 wetenschappers die proefdiervrij onderzoek willen doen. Zij zorgen ervoor dat onderzoek zonder proefdieren de norm worden en dat dierproeven overbodig worden. We hebben sinds 2010 meer dan 50 prachtige projecten gefinancierd met ruim 4,9 miljoen euro!

Leer meer over hoe wij dierproeven overbodig maken en welke alternatieven voor dierproeven er ontwikkeld zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

FAQ

Hoeveel dierproeven worden er in Nederland gedaan?

In 2018 zijn er in totaal 448.399 dierproeven in Nederland gedaan. Dit zijn de meest recente cijfers die bekend zijn.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Wij streven naar een wereld zonder proefdieren. Door proefdiervrije onderzoeken te financieren, stimuleren we de wetenschap om proefdieren te vervangen. Hiervoor zijn we volledig afhankelijk van onze donateurs. Samen kunnen we nieuwe proefdiervrije onderzoeken financieren en de toekomst proefdiervrij maken!

Welke proefdiervrije alternatieven zijn er?

Samen met wetenschappers en donateurs werken we aan een proefdiervrije toekomst. Er bestaan inmiddels verschillende proefdiervrije alternatieven voor onderzoek. Welke alternatieven dit zijn en wat ze inhouden, lees je hier.

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig