Door de ontwikkeling van proefdiervrije onderzoeksmethoden te stimuleren. Hier zetten wij ons met hart en ziel voor in.

 

Proefdiervrij onderzoek

Een van de belangrijkste manieren om ons doel te bereiken, is het financieren van proefdiervrij onderzoek. Dat doen we met behulp van ons Fonds Proefdiervrij Onderzoek. Onderzoekers die werken met menselijke cellen en computermodellen zetten we in het zonnetje. Wij laten zien wat voor prachtig onderzoek er al gebeurt waarin proefdieren niet meer hoeven te lijden. Door contact te hebben met wetenschappers en hen vragen te stellen prikkelen wij hun creativiteit om met andere oplossingen te komen. Op die manier worden de kringen van proefdiervrij onderzoek steeds groter.

 

Bruggenbouwer

Een andere belangrijke manier is het vormen van een brug tussen wetenschappers, politiek en maatschappij. Wij gaan het gesprek aan met politici, ambtenaren en gezondheidsfondsen om te laten zien dat onderzoek zonder proefdieren veel betere resultaten oplevert voor de mens. Zoals Bart Sangster, lid van de Raad van Toezicht en Adviseur Wetenschap, zegt: ‘Waarom zou je naar een muis kijken, als je de biologie van de mens kunt bestuderen?’

 

Help mee!

En natuurlijk creëren we draagvlak in de maatschappij. We krijgen geen financiële ondersteuning van de regering, wij zijn afhankelijk van onze donateurs. We kunnen dus echt niet zonder jullie! Alleen samen kunnen we nieuw proefdiervrij onderzoek financieren. Geld voor onderzoek is schaars. Dus als wij een briljante onderzoeker met een goed voorstel om proefdieren te vervangen kunnen helpen, doen wij dat graag. Wil jij meehelpen? Word dan nu donateur voor een wereld zonder proefdieren.