Het coronavirus, je kan er helaas niet meer omheen. Het kabinet heeft daarom nieuwe, aangescherpte maatregelen genomen in verband met het tegengaan van verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Wij hebben daarop de volgende acties ondernomen.

  • Medewerkers werken zoveel mogelijk thuis
  • Werving op straat of aan de deur
  • Overleden huisdieren doneren is tijdelijk niet mogelijk
  • Stel live je vragen over corona en dierproeven!

De gezondheid van onze medewerkers, maar ook met wie zij in contact komen, staat altijd voorop. Daarom werken wij grotendeels vanuit huis. Wij blijven natuurlijk telefonisch en per mail goed bereikbaar, al kan een antwoord soms iets langer duren dan normaal.

Werving op straat en aan de deur

UPDATE: Dinsdag 15 december is er in Nederland een nieuwe lockdown ingegaan om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Wij zijn per deze datum daarom gestopt met onze straatwerving.

We volgen het nieuws op de voet en zullen, zodra we het weer mogelijk achten, onze straatwerving weer oppakken.

Wil jij ook doneren? Dit kan ook online. Jouw steun is hard nodig om een proefdiervrije wereld te bereiken!

Overleden huisdieren doneren niet mogelijk

UPDATE: Vanaf 1 december 2020 is doneren van overleden huisdieren weer mogelijk
In verband met corona was het doneren van huisdieren tijdelijk niet mogelijk. Maar vanaf 1 december a.s. is het weer mogelijk om via aangesloten dierenklinieken in de regio Utrecht honden en katten te doneren. Voor een vervoersafspraak kan er gebeld worden naar 030 253 94 11 (Universiteit Utrecht)

Meer informatie over het dierdonorcodicil.

Vragen over corona & dierproeven

Saskia Aan, adviseur wetenschap & innovatie bij Proefdiervrij, beantwoordde maandag 30 maart op onze Facebookpagina al jullie vragen over wat de coronacrisis betekent voor proefdieren en proefdiervrij onderzoek.

Wil je de video terugkijken? Dat kan hier.