Bijgewerkt: december 2021
Dierproeven in corona-onderzoek
Het coronavirus is het gesprek van de dag. Wetenschappers werken hard aan het vinden van een vaccin voor COVID-19, maar vallen bij een pandemie als deze helaas snel terug op bekende onderzoeksmethoden: dierproeven. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de invloed van het coronavirus op dierproeven en andersom.
Proefdiervrij corona-onderzoek
Samen met onderzoeksorganisatie ZonMw zetten wij ons in om proefdiervrij corona-onderzoek mogelijk te maken. We hebben maar liefst €500.000 euro geïnvesteerd in vijf verschillende, proefdiervrije corona-onderzoeken.
Helaas kunnen we de wereld niet zomaar veranderen, maar we kunnen wel alles op alles zetten om proefdiervrij onderzoek te stimuleren. Alleen door het ontwikkelen van alternatieven, kunnen we proefdieren in corona onderzoek en in toekomstig onderzoek overbodig maken.
Heb je vragen over het dierproeven in corona-onderzoek? En staat je vraag niet in onderstaande FAQ? Stuur dan een mailtje naar info@proefdiervrij.nl of vraag het ons via onze social media kanalen.
Veelgestelde vragen over het coronavirus
We zijn verder dan je denkt.
Eén van de grootste misvattingen is dat wetenschappelijk onderzoek niet proefdiervrij kan. Voor sommigen voelt het zelfs alsof we misschien inleveren op veiligheid, als we proefdieren niet langer zouden gebruiken. Heel begrijpelijk – als je de alternatieven niet kent.
Om verder te komen in de strijd voor proefdiervrije alternatieven is het belangrijk om onterechte conclusies over dierproeven de wereld uit te helpen. Met onze campagne ‘We zijn verder dan je denkt’ willen we meer bewustzijn rondom proefdiervrij onderzoek creëren.
Nieuwsbrief
Ontdek alles over proefdieren en vooral hoe we ze overbodig kunnen maken.
In onze nieuwsbrief vertellen niet alleen wij maar ook gemotiveerde onderzoekers, je waarom proefdieren tegenwoordig niet meer nodig zijn.
Schrijf je in en ontvang elke maand het laatste proefdiervrij nieuws in je inbox! (65.000 mensen gingen je al voor!)