Hoi, ik ben Marieke! Ik ben 43 jaar en woon in Voorburg met mijn vriend, mijn zoon en onze lieve hond Boris, een Engelse Cocker Spaniel. Ik werk fulltime bij de Nationale Nederlanden als contractbeheerder, maar naast mijn werk zet ik me graag in voor dak- en thuislozen. Op dit moment ben ik vrijwilliger voor de Soepbus. Ik deel dan soep, broodjes en fruit uit aan mensen zonder huis en thuis. 

Als echte Hagenaar ben ik een grote fan van ADO Den Haag. Als ADO Den Haag een thuiswedstijd speelt, dan ben ik altijd van de partij! Ook heb ik een grote liefde voor Formule 1 racen, zeker nu Max Verstappen in de picture is. Als het zou kunnen zou ik bij al zijn races zijn!

 

Bezige bij

Het liefst ben ik altijd ergens mee bezig, ik ben dan ook echt een bezige bij! Ook ben ik iemand die niet tegen onrechtvaardigheid kan. Dierenleed kan ik echt niet aanzien. Het idee dat er nog altijd zoveel dieren aan allerlei testen blootgesteld worden, daar word ik heel verdrietig van. Neem bijvoorbeeld het testen van medicijnen tegen kanker. Daar worden ontzettend veel proefdieren voor gebruikt, ook al geven die niet altijd betrouwbare resultaten voor de mens. Ik vind het daarom ontzettend belangrijk om me in te zetten voor proefdiervrij kankeronderzoek, omdat dat niet alleen beter is voor de dieren, maar ook voor de mens!

 

Daar word je blij van

Kort geleden kwam ik met Proefdiervrij in contact en hoorde ik over hun crowdfunding project ‘Tumoren tegen Tumoren’. Wetenschappers hebben een nieuw testmodel voor kankermedicijnen ontwikkeld wat geheel proefdiervrij is! In plaats van dat er op proefdieren wordt getest, worden de medicijnen op menselijk tumorweefsel getest. Dit project inspireerde mij zo erg dat ik besloten heb een inzamelactie te starten. Mijn omgeving reageerde direct enthousiast, vooral de jongeren. Mijn zoon en zijn vrienden zijn ook fel tegen het gebruik van proefdieren. Dat vind ik fijn om te horen want zij zijn tenslotte de toekomst!

 

Help je mee?

Boris en ik willen iedereen vragen om te doneren aan dit prachtige proefdiervrije onderzoek, via deze link kom je op mijn actiepagina. Het zou toch fantastisch zijn om dit met zijn allen voor elkaar te krijgen! Wij gaan voor een toekomst zonder proefdieren en we hopen dat jullie dit samen met ons waar willen maken!