Vandaag is het dierendag, de dag waarop we onze huisdieren in het zonnetje zetten en even extra verwennen! Dit jaar geef ik mijn katten Teun en Charlie een leuk nieuw speeltje, want alle speeltjes zijn zo onderhand gesloopt. Maar vandaag sta ik ook stil bij de proefdieren, die op deze dag helemaal niet extra verwend worden. Zij bevinden zich namelijk ook vandaag in een kooitje in het laboratorium, waar ze achter gesloten deuren zitten en onzichtbaar zijn voor de buitenwereld.

 

Onzichtbare proefdieren

Het maakt me intens verdrietig als ik denk aan alle proefdieren die in het laboratorium zitten. Elk dier verdient aandacht en liefde en geen enkel dier zou als proefdier door het leven moeten gaan. Daarom vind ik het belangrijk dat er op een dag als vandaag nagedacht wordt over het lot van deze dieren. Ze zitten achter gesloten deuren en zijn zo voor niemand zichtbaar. Ik vind het onze taak om de proefdieren zichtbaar te maken, zodat iedereen zich bewust is van het feit dat het vandaag niet voor alle dieren een feestje is.

 

 

Help mee de proefdieren zichtbaar maken!

Om ervoor te zorgen dat de proefdieren vandaag ook zichtbaar zijn, hebben we een speciale deelactie opgezet op Facebook! Wil je meehelpen om de proefdieren zichtbaar te maken? Ga dan naar onze Facebookpagina en deel ons bericht met al je vrienden!