Vorige week is het crowdfunding project van prof. Hiemstra afgesloten. In totaal haalden we maar liefst 7.626 euro op voor dit project. Wij zijn blij met dit mooie resultaat wat ons weer een stap dichter bij een proefdiervrije wereld brengt.

 

Hoe nu verder?

Uiteindelijk hebben we 77% van het totaalbedrag opgehaald, wat betekent dat we het eindbedrag van 10.000 euro niet hebben gehaald. Om dit eindbedrag toch nog bij elkaar te krijgen gaan wij kijken naar andere manieren om fondsen te werven voor het project van prof. Hiemstra. Ons doel is dat zoveel mogelijk laboratoria het 3D longmodel van prof. Hiemstra gaan gebruiken zodat proefdieren niet meer nodig zijn voor longonderzoek.

 

Funders bedankt!

Prof. Hiemstra van het LUMC ontwikkelde een 3D longmodel wat voor veel proefdieren een echte doorbraak betekent. Met dit model kan namelijk onderzoek worden gedaan naar de preventie van longziekten zonder dat daar proefdieren voor nodig zijn! Zonder de steun van onze funders hadden wij dit project niet mogelijk kunnen maken en daarom willen wij hen graag bedanken voor hun bijdrage!