Proefdiervrije wetenschap is de wetenschap van de toekomst. Helaas lopen veelbelovende, proefdiervrije onderzoeksmodellen vaak stuk in de Valley of Death: de beruchte kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en praktische toepassing. Maar wij hebben een game-changing antwoord: de Proefdiervrij Venture Challenge 2025. Ben jij klaar om jouw proefdiervrije innovatie naar de volgende stap te brengen?
Van het lab naar de industrie
De Proefdiervrij Venture Challenge biedt wetenschappers de kans om hun wetenschappelijke doorbraak om te zetten tot een ondernemingsplan. Tijdens een programma boordevol coaching en bootcamps worden de deelnemende teams begeleid bij het ontwikkelen van een plan en leren ze de vaardigheden die nodig zijn voor het opzetten en/of uitbreiden van een onderneming.
Daarnaast bieden we deelnemers ook de kans om kennis te maken met experts binnen de Life Sciences, investeerders en ervaren ondernemers. Als laatste maakt één team kans op een mooie geldprijs, waarmee zij hun startup kunnen opbouwen.
Dr. Harsha Devalla van Anya Biotech, het winnende team van de Proefdiervrij Venture Challenge 2022 vertelt: “De deelname aan dit programma heeft ons een sterke basis gegeven voor het vertalen van onze state-of-the-art wetenschap naar een succesvolle biotechnologische onderneming. We kijken er naar uit om het verder te brengen.”
In het kort: wat levert het jou op?
- Persoonlijke begeleiding van experts
- Netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden
- Zichtbaarheid en waardering voor jouw proefdiervrije innovatie
- Een versnelde transitie van lab naar industrie
- Een impactvolle doorbraak naar betere wetenschap voor mens én dier
Neem een kijkje achter de schermen van de Proefdiervrij Venture Challenge 2024.
Jubileum: Proefdiervrij Venture Challenge bestaat 5 jaar!
De Proefdiervrij Venture Challenge van 2025 is voor ons extra bijzonder: het is namelijk de 5e keer dat wij deze mooie Challenge organiseren. Daarom blikken we de komende maanden ook terug op voorgaande edities en de successen van oud-deelnemers, zoals Avatar Zoo en chiron, en interviews met partners waar wij vanaf het begin van de Proefdiervrij Venture Challenge mee samenwerken.
Doe mee
Wetenschappers die in Nederland gevestigd zijn, kunnen in teams van minimaal 3 en maximaal 5 personen deelnemen aan de Proefdiervrij Venture Challenge. Werk je binnen de life sciences aan een proefdiervrij product, proces of dienst? Meld jezelf en je team vóór 13 januari 2025 aan voor de Proefdiervrij Venture Challenge en zet jouw innovatie om in een onderneming!