Het coronavirus, je kan er helaas niet meer omheen. Het kabinet heeft daarom nieuwe, aangescherpte maatregelen genomen in verband met het tegengaan van verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Wij hebben daarop de volgende acties ondernomen.

  • Medewerkers werken zoveel mogelijk thuis
  • Werving op straat of aan de deur
  • Overleden huisdieren doneren is tijdelijk niet mogelijk
  • Stel live je vragen over corona en dierproeven!

De gezondheid van onze medewerkers, maar ook met wie zij in contact komen, staat altijd voorop. Daarom werken wij grotendeels vanuit huis. Wij blijven natuurlijk telefonisch en per mail goed bereikbaar, al kan een antwoord soms iets langer duren dan normaal.

Werving op straat en aan de deur

UPDATE:  Vanaf 12 mei 2020 start onze straatwerving weer. Onze wervers volgen hierbij uiteraard alle maatregelen die door het RIVM zijn opgesteld. We beginnen nog niet met het werven aan de deur.

Wil jij ook doneren? Dit kan ook online.  Jouw steun is hard nodig om een proefdiervrije wereld te bereiken!

doneer ny

Overleden huisdieren doneren niet mogelijk

In verband met het coronavirus is het doneren van dieren via het dierdonorcodicil tijdelijk stopgezet. Het is dus niet mogelijk overleden dieren te brengen of op te laten halen. Dit zal in ieder geval duren tot het moment dat de Universiteit Utrecht weer open gaat.

Vragen over corona & dierproeven

Saskia Aan: wat wil jij weten over dierproeven?
Saskia Aan, adviseur wetenschap & innovatie

Saskia Aan, adviseur wetenschap & innovatie bij Proefdiervrij, beantwoorde maandag 30 maart op onze Facebookpagina al jullie vragen over wat de coronacrisis betekent voor proefdieren en proefdiervrij onderzoek.

Wil je de video terugkijken? Dat kan hier.