Wouter en Ineke: “We vinden alle twee dierenwelzijn belangrijk, daarom klikte het zo goed tussen ons.”

Wouter en Ineke: “We vinden alle twee dierenwelzijn belangrijk, daarom klikte het zo goed tussen ons.”

Dat wij dit jaar 125 jaar bestaan, is niet bepaald een feestje waard. Veel liever waren we niet meer nodig. Daarom vieren we dit jubileumjaar onze donateurs: al die bevlogen mensen die ons al die tijd steunden en ervoor zorgen dat wij – nu we nog zo hard nodig zijn – onze missie voort kunnen zetten. Dit keer spraken we met Wouter en Ineke Middel, die de proefdieren steunen met een periodieke schenkingsovereenkomst.

Foto’s zijn gemaakt door Kim Kok

Al sinds jonge leeftijd voelen Wouter en Ineke zich betrokken bij dierenwelzijn. Ineke: “Dat is denk ik ook wel een reden waarom het zo goed klikte tussen ons. Ook al had ik in het begin vooral iets met katten, en Wouter iets met honden. We hebben nu twee honden en twee katten en inmiddels zijn alle vier favoriet!”

Wouter vult aan: “We houden van dieren en willen opkomen voor het welzijn van dieren. Daarom staat het gebruik van proefdieren ons tegen. Het zou verboden moeten zijn om proeven, die niet op mensen gedaan mogen worden, dan maar te doen op dieren. En dieren fokken en vervolgens ongebruikt afmaken mist elk respect. Deze praktijken willen we tegengaan, vandaar onze ondersteuning aan Proefdiervrij.”

“We proberen uit te stralen wat we belangrijk vinden.”

Naast een financiële bijdrage, zijn er ook andere manieren waarop Wouter en Ineke bijdragen aan het verbeteren van dierenwelzijn. Wouter vertelt: “We proberen meer bewustzijn te creëren over de omgang van mensen met dieren. En als je bijvoorbeeld hoort dat vrienden of familie toch vaker biologisch vlees zijn gaan eten, is een klein stukje missie geslaagd!” Ook op andere manieren zorgen ze voor verandering, vertelt Ineke: “Toen we naar onze huidige woonplek zijn verhuisd, ben ik ook meer gaan bezighouden met de collecte van de Dierenbescherming. Zo kan ik op meer manieren bijdragen aan dierenwelzijn.”

“Als je hoort dat vrienden of familie toch vaker biologisch vlees zijn gaan eten, is een klein stukje missie geslaagd” 

Wouter en Ineke Middel, donateurs

“Als je hoort dat vrienden of familie toch vaker biologisch vlees zijn gaan eten, is een klein stukje missie geslaagd” 

Wouter en Ineke Middel, donateurs

“Het geeft geen zin om nee te zeggen als je geen alternatief biedt.”

“Organisaties voor dierenwelzijn kiezen in hun eigen publicaties vaak voor nare beelden van dierenleed. Dat schokeffect werkt volgens mij alleen bij mensen die geen idee hebben wat met dieren gebeurt. Ik denk dat dierenliefhebbers meer geïnteresseerd zijn in informatie over oplossingen. Zoals dat er na een operatie menselijk restweefsel beschikbaar kan komen voor onderzoek. Het is mooi dat jullie je doel willen bereiken door samen te werken met de wetenschap. En dat onze donaties bijdragen aan de ontwikkelingen die plaatsvinden, is een fijn idee.” sluit Wouter af.

Proefdiervrij bestaat 125 jaar

Dit jaar bestaat Proefdiervrij 125 jaar. Dat wij nog steeds nodig zijn, is natuurlijk niet bepaald feestelijk. Het liefst zouden we willen dat proefdieren de wereld al uit zijn. Dat is nu nog niet het geval, maar we zijn al wel verder dan je denkt. En dat komt door de steun van onze trouwe donateurs. Daarom vieren we dit jaar dat we al 125 jaar op jullie kunnen rekenen. Hoera!

Mede dankzij onze donateurs hebben we écht het verschil voor proefdieren kunnen maken. Zonder hen is er geen Proefdiervrij. Dit jubileumjaar wordt dan ook hét moment om juist hen in het zonnetje te zetten. Want het is misschien cliché om over je eigen donateurs te zeggen, maar die van ons zijn écht uniek. En dat bewijst zich dubbel en dwars in de portretreeks die we ter ere van ons 125 jarig bestaan publiceren.

Het laatste nieuws