Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Marja zuidgeest
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Welk dier is geen proefdier?

Bij Aap Geit

Zowel bijen, apen als geiten worden gebruikt als proefdier.

Dit willen wij veranderen!

Hoe? Doneer nu

Samen brengen we de wetenschap op andere ideeën

Jaarlijks worden er meer dan een half miljoen dierproeven uitgevoerd. Maar met de snelheid waarmee technologieën zich ontwikkelen kan dit anders! Door samen te werken met onderzoekers, bedrijven en overheid zorgen we voor verandering binnen de wetenschap – verandering die beter is voor mens én dier! Mede dankzij onze donateurs investeren wij in innovatieve en duurzame onderzoeken die proefdieren vervangen en betere resultaten opleveren. Zo komt een wereld zonder proefdieren binnen handbereik. Doe met ons mee en investeer in een toekomst zonder proefdieren!

Proefdiervrij, dieren, hond, kat, konijn, vogel

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig

Actueel

Blog

Door Sonja Tepper

  Ik ben Sonja Tepper, 55 jaar en ik werk in de zorg. Ik woon samen met mijn vriendin Monique en onze twee poezen Noortje en Hartje en kater Engel. Met z’n vijven vormen we een knus gezinnetje. Vorig jaar liep ik de 100e Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor de crowdfunding projecten van …

Nieuwsbericht

  Vandaag lanceren we een bijzonder nieuw project; ‘Zeg nee tegen de plofmuis!’ De plofmuis is een muis die altijd honger heeft . Het dier wordt onder andere ingezet in onderzoek naar leverziekten. Maar prof. Peter Olinga pakt het heel anders aan. Hij ontwikkelt leverplakjes-op-een-chip. Dit onderzoeksmodel is gebaseerd op menselijk leverweefsel. Proefdieren worden hiermee gespaard en …

Blog

Door Debby Weijers

Zaterdagochtend, 7 uur, mijn wekker gaat. Mijn eerste gedachte is “heerlijk, het is weekend!”. Het zonnetje schijnt al door het raam: ook nog eens zomers, helder weer! Beter weer kan je niet hebben om te gaan wandelen. Niet zomaar wandelen, maar wandelen om te trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. En die loop ik niet alleen …

Kort item

  Het orgaan-op-chip bootst de werking van menselijke organen na om meer inzicht te bieden in hoe medicijnen effect hebben op bepaalde ziektes. Wetenschappers van het Wyss Institute aan de Harvard University hebben nu een manier ontdekt om dit systeem slimmer en efficiënter te maken. De ontwikkeling van medicijnen wordt hierdoor bevordert en deze slimme uitvinding gaat ook …

Crowdfunding

Draag bij aan een project dat bij jou past

Een wereld die beter is voor mens én dier? Met ons crowdfunding platform is dit binnen handbereik! Bezoek ons platform en draag bij aan een project dat bij jou past! Eenmalig doneren aan onze stichting of donateur worden is natuurlijk ook mogelijk.

Bekijk alle projecten
€ 7.545 Opgehaald / € 7.000 Doel
108%

Fase 1

Tijd voor proefdiervrij onderzoek naar HIV

Het is van levensbelang om een medicijn tegen het hiv-virus te ontwikkelen. Helaas hebben wij geen enkel hiv-onderzoek gevonden waarbij geen proefdieren worden gebruikt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat proefdiervrij hiv-onderzoek op de agenda wordt gezet.

€ 1.810 Opgehaald / € 10.000 Doel
18%

Fase 1

Alzheimer-onderzoek kan zonder proefdieren!

Voor Alzheimer-onderzoek worden veel proefdieren gebruikt, maar hier brengt dr. Scheper verandering in! Zij wil een onderzoeksmodel ontwikkelen dat proefdieren kan vervangen in Alzheimer-onderzoek. Hiervoor is jouw hulp nodig. Doneer en zorg dat dit model er komt!

https://proefdiervrij.nl

Ons team

Als directeur van Proefdiervrij zet ik me met hart en ziel in voor de proefdieren. Dat doe ik niet alleen, maar samen met mijn bevlogen team. Elk teamlid heeft daarin zijn eigen talent. Corrina en Marianne zijn de gatekeepers van Proefdiervrij. Met veel enthousiasme staan zij de donateurs te woord. Paul en Els vormen het designkoppel: samen toveren zij de mooiste beelden van dieren en wetenschappers tevoorschijn. In de kamer naast mij zitten mijn angels: Angela en Angelica. Zij brengen communicatie en fondsenwerving bij elkaar. En dan is daar Debby, mijn rechterhand. Als adviseur wetenschap en innovatie legt zij contact met wetenschappers die met ons mee willen. Met haar colleges wil Debby een mindshift creëren onder wetenschappers in wording om proefdiervrije methoden te stimuleren. Eddy gaat onze financiële administratie naar een hoger plan brengen: we gaan namelijk digitaal! Hij gaat ervoor zorgen dat de administratie, het CRM systeem en het archief gedigitaliseerd worden. En last but not least Diana, onze steun en toeverlaat als het gaat om de Raad van Toezicht. Ben jij nieuwsgierig naar mijn team? Maak dan gauw kennis!

Marja Zuidgeest
Directeur Proefdiervrij
Maak kennis