Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Marja zuidgeest
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Welk dier is geen proefdier?

Bij Aap Geit

Zowel bijen, apen als geiten worden gebruikt als proefdier.

Dit willen wij veranderen!

Hoe? Doneer nu

Samen brengen we de wetenschap op andere ideeën

Jaarlijks worden er meer dan een half miljoen dierproeven uitgevoerd. Maar met de snelheid waarmee technologieën zich ontwikkelen kan dit anders! Door samen te werken met onderzoekers, bedrijven en overheid zorgen we voor verandering binnen de wetenschap – verandering die beter is voor mens én dier! Mede dankzij onze donateurs investeren wij in innovatieve en duurzame onderzoeken die proefdieren vervangen en betere resultaten opleveren. Zo komt een wereld zonder proefdieren binnen handbereik. Doe met ons mee en investeer in een toekomst zonder proefdieren!

Proefdiervrij, dieren, hond, kat, konijn, vogel

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig

Actueel

Nieuwsbericht

  Op 24 april is het Wereldproefdierendag. Een dag om er extra bij stil te staan dat in Nederland jaarlijks nog altijd meer dan 500.000 proefdieren gebruikt worden in allerlei onderzoeken. Gelukkig zijn er steeds meer wetenschappers die onderzoek doen met nieuwe proefdiervrije technieken. Deze onderzoekers doen baanbrekend werk als het gaat om het vervangen van …

Kort item

  Op woensdag 19 april vond bij onze zuiderburen in het Vlaams Parlement een hoorzitting plaats over dierproeven en beschikbare alternatieven. Prof. dr. Huub Schellekens legt in het parlement het Nederlandse beleid uit op het gebied van dierproeven. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) heeft de ambitie uitgesproken Nederland wereldleider te maken in proefdiervrije innovaties in …

Blog

Door Paul De Leu

  Er is bijna geen dag in het jaar dat er niet iets wordt gevierd of herdacht. Zo hebben we Vader- en Moederdag, de Dag van de Arbeid en ga zo maar door. Wie hebben die dagen bedacht? En waarom is voor die speciale datum gekozen? Voor sommige van deze dagen moet je diep de …

Kort item

  Op BNR Nieuwsradio (vanaf 1:12:3o min.) is een fascinerend interview met prof. dr. Geny Groothuis te beluisteren. Zij ging kort geleden met pensioen en ontving een koninklijke onderscheiding voor haar onderzoek met menselijk weefsel om de werking van medicijnen te testen. Zij vertelt onder andere hoe nieuw onderzoek enorme aantallen proefdieren kan gaan vervangen.

Crowdfunding

Draag bij aan een project dat bij jou past

Een wereld die beter is voor mens én dier? Met ons crowdfunding platform is dit binnen handbereik! Bezoek ons platform en draag bij aan een project dat bij jou past! Eenmalig doneren aan onze stichting of donateur worden is natuurlijk ook mogelijk.

Bekijk alle projecten
€ 2.823 Opgehaald / € 7.000 Doel
40%

Fase 1

Tijd voor proefdiervrij onderzoek naar HIV

Het is van levensbelang om een medicijn tegen het hiv-virus te ontwikkelen. Helaas hebben wij geen enkel hiv-onderzoek gevonden waarbij geen proefdieren worden gebruikt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat proefdiervrij hiv-onderzoek op de agenda wordt gezet.

€ 1.065 Opgehaald / € 10.000 Doel
11%

Fase 1

Alzheimer-onderzoek kan zonder proefdieren!

Voor Alzheimer-onderzoek worden veel proefdieren gebruikt, maar hier brengt dr. Scheper verandering in! Zij wil een onderzoeksmodel ontwikkelen dat proefdieren kan vervangen in Alzheimer-onderzoek. Hiervoor is jouw hulp nodig. Doneer en zorg dat dit model er komt!

https://proefdiervrij.nl

Ons team

Als directeur van Proefdiervrij zet ik me met hart en ziel in voor de proefdieren. Dat doe ik niet alleen, maar samen met mijn bevlogen team. Elk teamlid heeft daarin zijn eigen talent. Corrina en Marianne zijn de gatekeepers van Proefdiervrij. Met veel enthousiasme staan zij de donateurs te woord. Paul en Els vormen het designkoppel: samen toveren zij de mooiste beelden van dieren en wetenschappers tevoorschijn. In de kamer naast mij zitten mijn angels: Angela en Angelica. Zij brengen communicatie en fondsenwerving bij elkaar. En dan is daar Debby, mijn rechterhand. Als adviseur wetenschap en innovatie legt zij contact met wetenschappers die met ons mee willen. Met haar colleges wil Debby een mindshift creëren onder wetenschappers in wording om proefdiervrije methoden te stimuleren. Eddy gaat onze financiële administratie naar een hoger plan brengen: we gaan namelijk digitaal! Hij gaat ervoor zorgen dat de administratie, het CRM systeem en het archief gedigitaliseerd worden. En last but not least Diana, onze steun en toeverlaat als het gaat om de Raad van Toezicht. Ben jij nieuwsgierig naar mijn team? Maak dan gauw kennis!

Marja Zuidgeest
Directeur Proefdiervrij
Maak kennis