Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

In welke onderzoeken worden veel honden gebruikt?

Infecties Hart Kanker

Honden worden vooral in hartonderzoek, maar ook in kankeronderzoek gebruikt.

Een hond is geen mens

Dit moet anders! Doneer nu

Beter voor mens en dier

Jaarlijks worden er in Nederland nog een half miljoen dierproeven uitgevoerd. Dit kan anders!

Een proefdiervrije wereld is mogelijk. Door alle nieuwe technologieën die momenteel ontwikkeld worden, kunnen dierproeven worden vervangen. Deze technieken zijn gebaseerd op menselijke cellen en niet op dieren. Dat levert ook nog eens veel betere testresultaten op.

Bekijk hier al onze proefdiervrije projecten

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en we vertellen je alles over:

  • Hoe wij werken aan een proefdiervrije toekomst
  • Innovatieve proefdiervrije onderzoeken waarin wij investeren
  • Resultaten die we geboekt hebben
  • Waar we het allemaal voor doen: (proef)dieren

 

muis, laboratorium, proefdier, blauwe handscheon

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig

Actueel

Nieuwsbericht

We vieren 1 jaar samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting. Zij zijn gestopt met dierproeven en financieren alleen nog proefdiervrij brandwondenonderzoek. Onderzoeker Fred Vermolen vertelt trots over het eerste brandwondenonderzoek dat we samen financieren. En we kijken vooruit: Wat zijn onze ambities? De Nederlandse Brandwonden Stichting is het eerste gezondheidsfonds dat gestopt is met dierproeven. Samen …

Nieuwsbericht

Vandaag starten wij met een nieuwe campagne Maak dieren niet “lijdend” in kankeronderzoek. In het onderzoek naar uitzaaiingen van kanker naar de botten worden ieder jaar 8.000 muizen gebruikt. Deze muizen worden ingespoten met tumorcellen in de hoop dat deze vervolgens uit zullen zaaien in het bot: een proces dat met ontzettend veel pijn gepaard …

Blog

Door Debby Weijers

Sinds vorig jaar loopt onze campagne astma onderzoek zonder proefdieren, met hierin Reinoud als ambassadeur voor dit thema. Maar het ontwikkelen van de astma-op-een-chip doet hij niet alleen, hij wordt ondersteund door een heel team. In dat team is Pien Goldsteen een belangrijke spil. Ik ben erg nieuwsgierig naar deze powervrouw en trek haar aan …

Kort item

Stichting Proefdiervrij is de grootste organisatie in Nederland die zich volledig en uitsluitend inzet voor de belangen van proefdieren. De activiteiten van Proefdiervrij zijn gericht op een toekomst waarin proefdieren niet meer nodig zijn. Wij werken samen met wetenschappers, kennisinstellingen, overheid en andere belangengroepen in de maatschappij om dat voor elkaar te krijgen. Wij investeren …

Nieuw!

Maak dieren niet "lijdend" in kankeronderzoek

Een wereld die beter is voor mens én dier? Daar werken wij elke dag met hart en ziel aan. Bekijk al onze lopende projecten en draag bij aan een project dat bij jou past! Je kunt eenmalig doneren of structureel bijdragen.

Bekijk alle projecten

Maak dieren niet “lijdend” in kankeronderzoek

Iedereen zou kanker willen genezen. Helaas is dit niet voor iedereen weg gelegd. Dit geldt ook voor proefdieren. Uitzaaiingen naar het bot komen bij muizen niet voor, ze worden ziek gemaakt. Vaak zijn de proefmuizen onbruikbaar en worden gedood.

https://proefdiervrij.nl

Ons team

Als directeur zet ik me in voor een toekomst zonder proefdieren. Dat doe ik zeker niet alleen, maar samen met mijn enthousiaste team. Elk teamlid heeft daarin zijn eigen talent.

Corrina en Marianne zijn de gatekeepers. Met veel enthousiasme staan zij onze donateurs te woord. Romy zorgt dat de communicatie goed gestroomlijnd is. Ook verzorgt zij onze social media, nieuwsberichten, blogs en het magazine. Dan hebben we Angela; adviseur fondsenwerving, die ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk mensen gaan doneren aan ons goede doel.

Els is de relatiemanager. Zij onderhoudt nauwe contact met onze achterban en donateurs. En dan is daar Saskia, medewerker wetenschap en innovatie: zij legt contact met wetenschappers die met ons mee willen. Met haar colleges wil Saskia een mindshift creëren onder wetenschappers in wording om proefdiervrije methoden te stimuleren. Eddy is operationeel manager en verantwoordelijk voor de financiële administratie.  Daarnaast brengt hij de administratie, het CRM en het archief naar een hoger plan.

Ben jij nieuwsgierig naar ons team?

Debby Weijers
Directeur Proefdiervrij
Maak kennis