Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

35%

Afgerond:

Astma-onderzoek zonder proefdieren

€ 1.740 van € 5.000 opgehaald
0 dagen over
38 funders voor dit project

Wat hebben we bereikt met Astma-onderzoek zonder proefdieren?

Prof. Reinoud Gosens
Prof. Reinoud Gosens
Projectleider Rijksuniversiteit Groningen

Wat maakt dit model zo bijzonder?

‘Het model ziet er eigenlijk heel simpel uit, maar er is heel veel dat met het blote oog niet te zien is. In deze chip worden zenuwcellen en longspiercellen geplaatst. Door onzichtbaar kleine kanalen groeien zenuwuitlopers naar de longspiercellen. Daar vindt de communicatie tussen de cellen plaats die wij willen onderzoeken. Het bijzondere van dit model is dat we niet alleen uitvinden hoe astma precies werkt, maar we kunnen ook op zoek gaan naar goede medicijnen.’

Waarom wordt dit onderzoek nou juist in Groningen gedaan?

‘Als je kijkt naar de hoeveelheid onderzoekers en de diversiteit van de verschillende onderzoekers op het gebied van longziekten, dan is Groningen met afstand het grootste onderzoeksinstituut in Nederland. Op andere afdelingen wordt onderzoek gedaan naar de epidemiologie en de genetica. Direct naast het lab ligt het ziekenhuis waar dokters werken die mij belangrijke informatie kunnen geven over hun patiënten. Dat maakt Groningen een voorloper op het gebied van longziekten.’

Is nu de tijd om in te zetten op proefdiervrij modellen?

‘We leven in een tijd waarin de in vitro modellen, waarmee ik onderzoeken zonder proefdieren bedoel, steeds beter worden. Ik zie een toekomst voor me waarin we steeds proefdiervrijer gaan werken. Dat zie ik nu ook veel scherper dan zo’n tien jaar geleden. Aan mij de uitdaging om hieraan een bijdrage te leveren!’

Huidige onderzoeksfase

Model ontwikkelen
Optimaliseren van verschillende processen, kweken van de cellen

Funders

Joan Knol € 15
Cora Kruijssen € 50
Richard van der Wal € 930
F Wijnen € 15

Zodat dieren weer opgelucht adem kunnen halen!

Anoniem € 5
Anoniem € 5
Anoniem € 20
Joan Knol € 15
Dirk Vandenput € 15
Anoniem € 5
Monique Pondes € 5

STOP HET WERKEN MET PROEFDIEREN ONMIDDELIJK!!

Nina Reid € 5
Anoniem € 5
Anoniem € 25
Anoniem € 20
Anoniem € 5

Ik hoop dat elke cent van de opbrengst bijdraagt aan een betere toekomst voor dier en mens.

Anoniem € 25

Astma is verschrikkelijk, maar laten we er niet meer levende wezens om laten lijden. Op naar een proefdiervrije toekomst.

Sf de Jong € 100

100 Procent tegen diergebruik. 100 Procent voor pdv onderzoek. Helpt mens EN dier. Onderzoek op dieren is LAF en leidt tot niets....!!! Zij hebben er NOOIT om gevraagd. HELP!?

Anoniem € 25
SW Oskam € 20
Miriam Veenstra € 15
Anoniem € 5
Margreet Roolvink € 10
henk roolvink € 35
Anoniem € 10
Trijntje Buma € 25

Leeuwarden

Daphne Philbert € 75
Anoniem € 25
Nathalie Leeuwis € 150

Zowel ik als onze kat hebben astma. Het is vreselijk dat andere dieren het benauwd hebben om ons vrijer te laten ademen.

Emmy Ras € 5