Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Afgeronde projecten

Betere wetenschap zonder proefdieren

De wetenschap ontwikkelt zich razendsnel. Steeds meer wetenschappers zijn druk bezig met het ontwikkelen van proefdiervrij onderzoek. Waarom? Omdat proefdiervrij onderzoek betere en betrouwbaardere resultaten oplevert dan dierproeven. Door samen te werken met wetenschappers en proefdiervrij onderzoek te stimuleren willen wij ervoor zorgen dat onderzoek zonder proefdieren de norm wordt.

Bouw mee aan een proefdiervrije toekomst

Ben jij begaan met het lot van de proefdieren en wil jij samen met ons bouwen aan een toekomst die beter is voor mens en dier? Investeer dan in een van onze projecten!

€ 7.330 Opgehaald / € 6.200 Doel
118%

Fase 2

Proefdiervrij onderzoek; betere bescherming ongeboren baby’s

Dagelijks krijgen we heel veel stoffen binnen. Denk aan medicijnen of schoonmaakmiddelen. Maar wat is er schadelijk? En hoe zit dit als je zwanger bent? Om dit te onderzoeken worden veel proefdieren ingezet. Wij vinden dat dit anders kan.

€ 15.000 Opgehaald / € 15.000 Doel
100%

Beter hartonderzoek – zonder proefdieren

In hartonderzoek worden veel honden gebruikt. Zo ook bij onderzoek naar bijwerkingen van kankermedicijnen op het hart. Maar door het onderzoeksmodel van prof. Passier kunnen de honden in de nabije toekomst met pensioen!

€ 1.740 Opgehaald / € 5.000 Doel
35%

Astma-onderzoek zonder proefdieren

Voor astma-onderzoek worden proefdieren ingezet. Hiervoor worden cavia’s benauwd gemaakt. Echter weet niemand waarom de cavia’s benauwd worden. Wat ons betreft zijn ze geen goede basis voor onderzoek. Lees hier alles over de aanpak van prof. Gosens.

€ 2.383 Opgehaald / € 6.500 Doel
37%

Proefdiervrij model in strijd tegen slokdarmkanker

Ratten eten andere dingen dan mensen, daarom is hun spijsvertering anders. Om humaan slokdarm-onderzoek op ratten te kunnen doen, worden de dieren geopereerd. Veel ratten overleven deze operatie niet. Prof. Peppelenbosch bewijst dat het anders kan!

€ 25.000 Opgehaald / € 25.000 Doel
100%

Tumoren tegen tumoren

Onderzoek naar kanker is ontzettend belangrijk. Helaas worden veel proefdieren gebruikt voor het testen van kankermedicijnen. Prof. Hoeijmakers brengt hier verandering in! Hij ontwikkelt een nieuw testmodel voor kankermedicijnen waardoor proefdieren niet meer nodig zijn!

€ 3.899 Opgehaald / € 5.400 Doel
72%

Fase 1

Onderzoek naar haarvaatjes kan zonder proefdieren

Voor een goede werkende bloedsomloop moeten onze haarvaatjes gezond zijn. Als deze vaatjes beschadigd raken kunnen we ziek worden. Dit willen we tegengaan met medicijnen, maar voor het testen van 1 stof zijn 5.000 proefdieren nodig. Dit kan anders!

€ 50.000 Opgehaald / € 50.000 Doel
100%

Proefdiervrij Bloedvatenonderzoek

Door dit proefdiervrije bloedvatmodel zijn op den duur geen proefmuizen meer nodig voor onderzoek naar bloedvaten én wordt essentiële informatie over hart- en vaatziekten verkregen. Dr. Stephan Huveneers bestudeert menselijke bloedvat- cellen en weefsels in het lab.

€ 7.740 Opgehaald / € 10.000 Doel
77%

Fase 2

‘Zeg nee tegen de plofmuizen!’

Heb jij weleens van een plofmuis gehoord? Bij ons kwamen er direct allemaal akelige associaties op. Helaas blijken deze ook aardig te kloppen. Want voor onderzoek naar leverziekten worden muizen gebruikt, die zo worden vetgemest dat hun levers opzwellen.

€ 12.584 Opgehaald / € 12.500 Doel
101%

Fase 1

Gezondere baby’s zonder dierproeven

Prof. Aldert Piersma voegt kennis uit verschillende wetenschappen samen. Zo wil hij nieuw onderzoek mogelijk maken waardoor risico’s van chemicaliën op ongeboren baby'’s beter in kaart worden gebracht. Dit onderzoek kan in de toekomst enorme aantallen proefdieren vervangen!

€ 4.570 Opgehaald / € 10.000 Doel
46%

Fase 1

Alzheimer-onderzoek kan zonder proefdieren!

Betere wetenschap zonder proefdieren De wetenschap ontwikkelt zich razendsnel. Steeds meer wetenschappers zijn druk bezig met het ontwikkelen van proefdiervrij onderzoek. Waarom? Omdat proefdiervrij onderzoek betere en betrouwbaardere resultaten oplevert dan dierproeven. Door samen te werken met wetenschappers en proefdiervrij …

€ 9.021 Opgehaald / € 8.000 Doel
113%

Fase 2 – Living Biobank spaart duizenden proefdieren

Onderzoekers werken hard aan de ontwikkeling van een revolutionair onderzoeksmodel: organoids! Dit model is opgebouwd uit menselijk weefsel en kan duizenden proefdieren redden. Samen zorgen we ervoor dat dit model er komt.

€ 7.560 Opgehaald / € 7.000 Doel
108%

Fase 1

Tijd voor proefdiervrij onderzoek naar HIV

Het is van levensbelang om een medicijn tegen het hiv-virus te ontwikkelen. Helaas hebben wij geen enkel hiv-onderzoek gevonden waarbij geen proefdieren worden gebruikt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat proefdiervrij hiv-onderzoek op de agenda wordt gezet.

€ 7.626 Opgehaald / € 10.000 Doel
76%

3D longmodel redt proefdieren wereldwijd

Een onderzoeksmodel dat wereldwijd proefdieren kan vervangen: prof. Hiemstra ontwikkelde het! Met zijn 3D longmodel kan longonderzoek uitgevoerd worden zonder proefdieren. Samen met dr. Cyrille Krul zorgt hij ervoor dat zijn model wereldwijd gebruikt gaat worden.

€ 37.500 Opgehaald / € 37.500 Doel
100%

Proefdiervrij botmodel tegen kanker

Van kanker is bekend dat het kan uitzaaien, dit gebeurt met name naar het bot. Om uitzaaiingen van kanker naar het bot te bestuderen hebben prof. Hans van Leeuwen en dr. Marjolein van Driel een proefdiervrij botmodel ontwikkeld.

€ 20.000 Opgehaald / € 20.000 Doel
100%

Huidmodel vervangt proefdieren

Voor huidonderzoek worden veel proefdieren gebruikt. Dankzij het huidmodel van dr. El Ghalbzouri is dat gelukkig verleden tijd! Zijn onderzoeksmodel bestaat uit menselijke huid en zorgt voor betere onderzoeksresultaten zonder proefdieren!

Onze partners

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig