Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

46%

Afgerond: Fase 1

Alzheimer-onderzoek kan zonder proefdieren!

€ 4.570 van € 10.000 opgehaald
0 dagen over
150 funders voor dit project

Wat hebben we bereikt met het project 'Alzheimer-onderzoek zonder proefdieren'?

Dr. Wiep Scheper
Dr. Wiep Scheper
Onderzoeksleider Moleculaire Neurodegeneratie, VUmc te Amsterdam

Proefdiervrij Alzheimer-onderzoek

Alzheimer is een vreselijke ziekte die de hersencellen aantast waardoor mensen zichzelf kwijtraken. Onderzoekers zijn daarom druk bezig met het bestuderen hoe de ziekte zich ontwikkelt in de hersenen en hoe deze stopgezet kan worden. Het uiteindelijke doel is om een medicijn te ontwikkelen dat Alzheimer kan stoppen. Helaas worden hiervoor astronomische aantallen proefdieren gebruikt. Zo worden veel dieren gebruikt voor medicijnontwikkeling. In de afgelopen jaren zijn er meer dan 500 veelbelovende medicijnen ontwikkeld voor de behandeling van Alzheimer. Helaas bleek geen van deze medicijnen te werken in de mens. Er moet dus anders getest worden en dr. Wiep Scheper laat met haar onderzoek zien dat dat kan! Zij wil een hersenmodel ontwikkelen gebaseerd op menselijke hersencellen. Dit model kan ervoor zorgen dat duizenden proefdieren bespaard worden én heeft ook een betere voorspellende waarde voor de mens.

Streefbedrag niet gehaald

Met het crowdfunding project hebben we geprobeerd geld op te halen voor de eerste fases van het onderzoek van Wiep, waarin de ontwikkeling van een proefdiervrij hersenmodel centraal staat. Op 8 september liep het crowdfunding project af en in totaal hebben we 4.570 euro ingezameld. Dit betekent dat we ons streefbedrag van 10.000 euro helaas niet hebben bereikt.

Hoe nu verder?

We willen graag alle donateurs bedanken die hebben bijgedragen aan dit project, we zijn jullie hier heel dankbaar voor. Het onderzoek van dr. Scheper is niet alleen ontzettend belangrijk voor de proefdieren, maar ook voor de mens. Daarom zijn wij ook gestart om op andere manieren geld te werven voor haar onderzoek. Zo hebben we een mooi bedrag kunnen binnenhalen met ons giftverzoek. Ook hebben drie fantastische vrijwilligers de Nijmeegse Vierdaagse gelopen om geld in te zamelen voor proefdiervrij Alzheimer-onderzoek. Als we deze bedragen optellen bij het bedrag dat we hebben opgehaald met het crowdfunding project halen we uiteindelijk toch nog ons streefbedrag. Dit betekent dat het onderzoek van dr. Scheper voorlopig voortgezet kan worden!

Volgende stappen

Met het geld dat is binnengehaald kan dr. Scheper starten met de ontwikkeling van het proefdiervrije hersenmodel. Dit hersenmodel bestaat geheel uit menselijke hersencellen en biedt de mogelijkheid om het Alzheimerproces, zoals deze in de mens plaatsvindt, na te bootsen. Hierdoor zijn de resultaten die verkregen worden met dit hersenmodel veel beter te vertalen naar de mens. Wanneer het hersenmodel ontwikkeld is wil dr. Scheper het model geschikt maken om verschillende potentiele medicijnen mee te testen. De ontwikkeling van dit model is een prachtig doel waar wij voor de volle 100% achterstaan. Nogmaals willen we onze donateurs hartelijk bedanken. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk jullie bijdrage is om dit model tot stand te brengen.

Funders

Anoniem € 10
Anoniem € 50

Succes!

€ 15
€ 10
€ 10

kijk uit naar proefdiervrij medisch onderzoek

Anoniem € 25

Hopelijk kunnen dierproeven zo snel mogelijk vervangen worden!

Anoniem € 100
€ 15

Gift voor proefdiervrij onderzoek Alzheimer

Anoniem € 15

Het onderzoek zoals het nu gedaan wordt is geweldig voor de mensen en fantastisch voor de dieren die nu niet meer als proefdier gebruikt hoeven worden. Het is dus op meerdere manieren heel goed om dit onderzoek te steunen. Heel veel succes wens ik dokter Scheper.

€ 25
€ 15
€ 25

Eenmalige donatie

Anoniem € 5
Anoniem € 15

dr Scheper, heel veel succes!

€ 25
€ 5
Anoniem € 5
€ 25

succes met het onderzoek

€ 15

Aalden

€ 5
€ 10
€ 5

Stop met dierenleed!

€ 15
€ 25
€ 10

Nijkerk

€ 5
€ 25

Prima, draag ik graag aan bij!

€ 50
€ 5

Baarn

Anoniem € 5