Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Debby Weijers
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

108%

Afgerond: Fase 1

Tijd voor proefdiervrij onderzoek naar HIV

€ 7.560 van € 7.000 opgehaald
0 dagen over
309 funders voor dit project

Wat hebben we bereikt met Tijd voor proefdiervrij onderzoek naar HIV?

Professor Tjard de Cock Buning
Professor Tjard de Cock Buning
Hoogleraar Toegepaste ethiek in de levenswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam

Dierproeven in hiv-onderzoek

In hiv-onderzoek worden nog veel proefdieren gebruikt. Naast apen worden ook muizen, katten en konijnen gebruikt. Met ons verkennend onderzoek willen wij daar verandering in brengen! In dit onderzoek bestuderen we wat de mogelijkheden zijn om proefdiervrije methodes in te zetten in hiv-onderzoek. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat proefdiervrij hiv-onderzoek op de agenda van de 22ste Internationale Aids Conferentie komt te staan.

We hebben het gehaald!

In totaal hebben we € 7560,- opgehaald voor ons crowdfunding project. Dat is 8% meer dan ons streefbedrag! We willen iedereen bedanken voor hun bijdrage! De financiële steun die we gedurende de laatste maanden ontvingen, maakte al snel duidelijk hoe belangrijk men het vindt dat er proefdiervrij hiv-onderzoek komt. Omdat de voorbereidingen voor de 22ste Internationale Aids Conferentie al in volle gang zijn, hebben wij besloten om eerder te starten met het verkennend onderzoek. Zo kunnen we sneller inspelen op de ontwikkelingen rondom de Aids Conferentie en ervoor zorgen dat proefdiervrij hiv-onderzoek op de conferentieagenda komt te staan.

Eerste conclusies

In onderzoek naar het hiv-virus wordt nog weinig gebruik gemaakt van humane modellen. In vergelijkbare onderzoeksgebieden worden steeds vaker proefdiervrije modellen gebruikt zoals organs-on-chips en organoiden. Dit biedt mogelijkheden om ook in hiv-onderzoek deze humane modellen te gaan gebruiken. Ook is er vanuit de maatschappij een grote wens om dierproeven in hiv-onderzoek te vervangen door humane modellen. Met ons verkennend onderzoek willen we deze transitie op gang brengen.

Volgende stappen

Op dit moment is het onderzoek in volle gang! Wanneer dit klaar is willen we het aanbieden aan de organisatie die de Internationale Aids Conferentie organiseert. Ook willen we een stakeholdersbijeenkomst organiseren met verschillende partijen die actief zijn in hiv-onderzoek of vergelijkbare onderzoeksgebieden. Met elkaar kunnen we de mogelijkheden voor proefdiervrije onderzoeksmethodes identificeren en een plan van aanpak opzetten.

Huidige onderzoeksfase

Hiv-onderzoek zonder proefdieren
Verkennend onderzoek naar de vervanging van proefdieren in het hiv-onderzoek.

Funders

€ 15
€ 5

echt vreselijk ... dit moet een keer stoppen altijd maar dieren die de dupe zijn dieren hebben ook gevoel ...heel veel sterkte jullie doen geweldig werk !!

€ 5

Meer dan 50% van de dierproeven heeft geen nut op bijdrage onderzoek!

€ 25
€ 50
Anoniem € 15

Heel veel succes met jullie goede werk. We dragen het een warm hart toe. Ga alsjeblieft door met het redden van dieren en het voorkomen van dierenleed!

€ 5

Alblasserdam

Anoniem € 10

Ik ben al donateur en geef een extra bijdrage omdat ik het belangrijk vind dat er geen proefdieren voor hiv-onderzoek worden gebruikt!

€ 25
€ 10
€ 100

Groenekan

Anoniem € 25
€ 15
Anoniem € 25
€ 75
€ 50
Anoniem € 10
Anoniem € 50
Anoniem € 5
€ 15
€ 25

heel veel succes gewenst!

€ 15
€ 25

TILBURG

€ 5

Vlaardingen

€ 25
€ 25

Boxmeer

€ 5
€ 70

DOESBURG

Anoniem € 25
€ 5

y